5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Fırınlara son ikaz!

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ve zabıta ile birlikte fırınlarda denetim yaptı. Yozgat İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi Gıda Kontrol ekipleri, Yozgat Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte şehirde bulunan ekmek fırınlarını denetledi.

Denetim sırasında sağlıksız koşullarda ekmek üretimi yapan fırın işletmecileri hakkında tutanak tutuldu. Bazı fırınlarda mayaların açıkta bekletildiği, işçilerin soyunma dolaplarının olmadığı tespit edilirken, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisi İsmail Karabulut, fırın işletmecilerine uyarılarda bulunarak, eksiklerin biran önce tamamlanmasını aksi taktirde fırınların kapatılacağını söyledi.

Karabulut, yapılan denetimlerde ekmeklerin hijyenik şartlarda üretilip üretilmediğini, ayrıca fırın işletim belgesinin olup olmadığını kontrol ettiklerini belirterek, "Yaptığımız bir çok eksiklik bulduk ve işletme sahiplerini uyardık bazıları hakkında ise tutanak tuttuk. Amacımız halkımıza güvenilir sağlıklı gıdaları tüketmesini sağlamak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 15:40:04
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 15:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?