5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Fiyatlar düştü, satışlar arttı

SORGUN'DA BALIK FİYATLARI DÜŞTÜ SATIŞLAR ARTTI

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde balık fiyatları 3 TL'ye düşünce satışlar arttı.

Karadeniz'deki balık bolluğu Yozgat'ta ki fiyatlara da yansıdı. 10 gün öncesine kadar Sorgun ilçesinde kilosu 5 ile 7 TL arasında satılan hamsi son günlerdeki balık bolluğundan dolayı 3 TL'ye düştü.

Balık satıcısı Mustafa Yakın av sezonunun başlamasıyla her gün tezgah açtıklarını belirterek satışlardan da oldukça memnun olduklarını söyledi. Yakın, son günlerde Karadeniz'de büyük bir bolluk yaşandığını ifade ederek, "Bu bereket fiyatlara yansıdı. Sezon başında yüksek fiyatlara satılan hamsinin kilosu geçtiğimiz hafta 7 ve 5 TL'ye düştü. Şimdi ise 3 TL'den satıyoruz. Kırmızı etin çok yükselmesi, vatandaşı balığa yönlendirdi, fiyatlarda ucuzlayınca satışlarımız arttı. İnşallah bu bereket bu şekilde gider ve vatandaşımız ucuz balık tüketir" dedi.

Diğer balık çeşitlerinin fiyatlarının da düştüğünü ifade eden Yakın, "Şu an Çinekop 15 lira, mezgit 5 lira, çupra ve levrek 10 lira, palamut 6 lira, istavrit 5 liradır. Bu fiyatlar balığın yoğunluğuna göre önümüzdeki günlerde değişebilir" şeklinde konuştu

SORGUN'DA BALIK FİYATLARI DÜŞTÜ SATIŞLAR ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 18:25:04
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 18:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?