5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Fuar açılışa hazır

YOZGAT 1.TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILIŞA HAZIR

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ziraat Odası tarafından organize edilen Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışa hazır.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Ziraat Odası Konferans salonunda köy muhtarlarıyla bir toplantı düzenleyerek fuar hakkında bilgi verdiler.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat'ta ilk defa tarım ve hayvancılık fuarı düzenlemek için karar verdiklerini belirterek, "Bu kararda Ziraat Odası Başkanımız Sayın İsmail Açıkgöz çok büyük destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Yozgat'ta istihdam sağlayan bir devlet yatırımı yok. Daha önce bira fabrikası vardı oda kapandı. Büyük bir askeri birlik yok. Üniversitemiz yeni yeni gelişiyor. Yozgat yatırımda sanayi şehri olması çok zor. Mobilyada Kayseri ile rekabet edip yarışmamız mümkün değil. Bu nedenle Yozgat kendi potansiyelini çok iyi değerlendirmelidir. Bu nedenle Yozgat, tarım, hayvancılık ve buna bağlı sanayi ile gelişimini sürdürmek zorundadır" dedi.

23-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Tarım ve Hayvancılık Fuarına vatandaşın özellikle çiftçilerin büyük destek sağlaması gerektiğini ifade eden Özışık, "Bu fuarımızı ne kadar çok çiftçimiz ziyaret ederse, önümüzdeki yıllarda fuar düzenlemek daha kolay olur" diye konuştu.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz'de köy muhtarlarından tarım ve hayvancılık fuarında destek isteyerek, "Fuarlar insanın ufkunu geliştirir. Bir çok yerde fuarlar düzenleniyor, maddi imkansızlıklar veya iş yoğunluğundan çiftçilerimiz bu fuarlara katılamıyor. Şimdi biz fuarı çiftçimizin ayağına getirdik. Çiftçimiz burada tarım ve hayvancılıkta kullanılan son teknolojiyi görecek. Bu neden çiftçilerimizden ve köy muhtarlarımızdan fuarımıza destek olmalarını istiyoruz. Çevre il ve ilçelerden seferler düzenlenerek çiftçilerimizi fuara taşıyacağız " dedi.

Açıkgöz, Tarım ve Hayvancılık Fuarının 23 Eylül saat 14.00'de açılacağını ve 26 Eylül'e kadar devam edeceğini sözlerine ekleyerek, tüm vatandaşları fuara davet etti.

YOZGAT 1.TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILIŞA HAZIR
YOZGAT 1.TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILIŞA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:59:03
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 18:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?