7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Gazeteci Yağcı'dan Topkapı konferansı

Tarih Araştırmacısı, Gazeteci-Yazar İsmail Yağcı, Yozgat'ta "Topkapı Sarayı ve Osmanlı" konulu konferans verdi.

Yozgat Belediyesi tarafından organize edilen ve Bozok Konferansları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen konferansa Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İhlas Pazarlama Temsilcisi Ekrem Karataş, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarih Araştırmacısı, Gazeteci-Yazar İsmail Yağcı, slayt gösterileriyle Topkapı Sarayı’nı anlattı. Yağcı, Topkapı Sarayı’nın 700 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunduğunu, bunun sadece 80 bin metrekarelik kısmını binaların oluşturduğunu, geri kalan kısmın ise yeşil alan olarak bırakıldığını, bunun da Osmanlı’nın çevreye verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Yağcı, 1,5 saat süren konferansta Topkapı Sarayı’nı giriş kapılarından itibaren slayt gösterileriyle katılımcılara tanıttı.

Konferans sonunda bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, kendisinin Topkapı Sarayı’nı gezdiğini belirterek, "Slayt gösterileriyle tekrar gezmiş gibi oldum" diyerek Gazeteci-Yazar İsmail Yağcı'ya teşekkür etti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de kendilerini kırmayıp Yozgat'a geldiği için Yağcı'ya teşekkür edip Tarihi Saat Kulesi tablosu hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?