3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Gaziler günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Yozgat Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Daire Müdürleri, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saat 10.00'da başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Kültür Müdürlüğü salonunda devam etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Binbaşı Ali Yiğit, bugün, kutsal vatan topraklarının, bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, canını ortaya koyduğu yüce görevden, "gazilik" onuruyla yüceltilen gazilerimizin günü olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyetini dahili ve harici bölücü unsurlara karşı korumak isterken, verdikleri mücadelede, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı olma şanını kazanan gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatanımızı bölüp parçalamak isteyenler elbette olacaktır. Ancak, vatanını, milletini, bayrağını, milli ve manevi değerlerini her şeyden aziz bilen vatan evlatları oldukça, şer odakları asla amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından bölücü PKK terör örgütüne karşı yapılan mücadele sırasında yaralanarak gazi olan, Jandarma Astsubay Ferman Kocaarslan, Jandarma Uzman Onbaşı Ömer Güran, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Babaarslan, Jandarma Çavuş Arif Kurt, Jandarma Er Cafer Celebi, Jandarma Er İlhan Ünalan ve Jandarma Er Nedim Elmalı'ya, Jandarma Genel Komutanlığınca tevdi edilen gazilik rozeti takıldı. Gazilere rozetlerini takan Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu ülkenin şehit ve gazilere minnettar olduğunu ve onları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?