8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Gece pikniklerinde ateş yasak!

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, Çamlık Milli Parkı ile diğer mesire ve piknik alanlarında 1 Temmuz'dan itibaren akşam saat 20.00'den sonra ateş yakmanın tamamen yasaklanacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Birol Ayyıldız, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bazı yörelerde orman yangınlarının çıkmaya başladığını hatırlatarak, “Havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımız piknik ve mesire alanlarına gitmeye başladı. Bizlerde özellikle doğal servetlerimiz olan yeşil alanlarımızın korunmasına dönük ve insanlarımızın hizmetinde olan bu alanları korumak için bir dizi tedbirler alıyoruz. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak, ateş yakmak isteyen vatandaşlarımızın milli park, piknik ve mesire yerlerinde gösterilen işaretli ateş yerleri dışında ateş yakmamaları ve yaktıkları ateşi işleri bitiminde kesinlikle söndürmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Çamlık Milli Parkı ile diğer piknik ve mesire alanlarında gündüz saatlerinde belirlenen alanlar ve işaretli ocaklar dışında ateş yakmanın yasak olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Akşam ise saat 20.00'den itibaren işaretli yerler dahil tüm alanlarda ateş yakmak 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren yasaklanacaktır. Çamlık Milli Parkı içerisinde bu konu ile ilgili tabela ve uyarıcı levhalarımız ve görevli personelimiz var. Personelimiz, vatandaşları uyarmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu uyarıları dikkate almalarını arzu ediyoruz" dedi.

Orman ve yeşil alanları ister kamu personeli olsun ister vatandaş olsun herkesin sahip çıkıp koruması gerektiğini vurgulayan Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Ayyıldız, yeşil alanların milli servet olduğunu kaydetti. Ayyıldız, “Bunlar, en küçük dikkatsizlikle yok olacak değerlerdir. Dolayısıyla içtiğimiz sigaradan, yaktığımız ateşe kadar hatta cam kırıklarına dahi dikkat etmemiz gereken bir husustur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:03:50
Güncelleme :26 Haziran 2008 Perşembe 15:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?