5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Gece pikniklerinde ateş yasak!

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, Çamlık Milli Parkı ile diğer mesire ve piknik alanlarında akşam saat 19.00'dan sonra ateş yakmanın yasaklandığını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Birol Ayyıldız, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bazı yörelerde orman yangınlarının çıkmaya başladığını hatırlatarak, havaların ısınmasıyla birlikte halkın piknik ve mesire alanlarına gitmeye başladığını kaydetti.

Doğal servet olan yeşil alanların korunmasına dönük ve halkın hizmetinde olan bu alanları korumak için bir dizi tedbirler aldıklarını ifade eden Ayyıldız, “Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak, ateş yakmak isteyen vatandaşlarımızın milli park, piknik ve mesire yerlerinde gösterilen işaretli yerlerin dışında ateş yakmamaları ve yaktıkları ateşi işleri bitiminde kesinlikle söndürmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Çamlık Milli Parkı ile diğer piknik ve mesire alanlarında gündüz saatlerinde belirlenen alanlar ve işaretli ocaklar dışında ateş yakmanın yasak olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Sabah 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arası işaretli yerlerde ateş yakılabilecek. Bu saatler dışında ise ateş yakılması yasaklanmıştır. Çamlık Milli Parkı içerisinde bu konu ile ilgili tabela ve uyarıcı levhalarımız ve görevli personelimiz var. Personelimiz, vatandaşları uyarmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu uyarıları dikkate almalarını arzu ediyoruz. Bunun dışında yılın her mevsimi ateş yakılması yasak olan Kent Orman'da yasak halen devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Orman ve yeşil alanları ister kamu personeli olsun ister vatandaş olsun herkesin sahip çıkıp, koruması gerektiğini vurgulayan Ayyıldız, yeşil alanların milli servet olduğunu kaydetti. Ayyıldız, "Bunlar, en küçük dikkatsizlikle yok olacak değerlerdir. Dolayısıyla içtiğimiz sigaradan yaktığımız ateşe kadar, hatta cam kırıklarına dahi dikkat etmemiz gereken bir husustur" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:44:26
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 16:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?