8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Gelingüllü Barajı'nda balık ölümleri

Yozgat'ın Esenli Beldesi'nde bulunan sulama amaçlı Gelingüllü Barajı'nda görülen toplu balık ölümleri, beldedeki balıkçıları korkuttu.

Yozgat İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, balık ölümlerinin yaşandığı barajda incelemelerde bulundu. İl Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Seyfiali Ağtepe, Gelingüllü Barajı'nda balık popülasyonunun çok yüksek olduğunu hatırlatarak, baraj suyuna herhangi bir kimsayal madde karışımının söz konusu olmadığını belirtti.

Ağtepe, ''Bu mevsimde ısı değişikliğine bağlı balık ölümlerinin görülmesi normaldir'' dedi. Ağtepe, Gelingüllü Barajı'nda değişik balık türlerinin bulunduğunu, ölen balıkların ise bünye itibariyle zayıf olan gümüş balığı yavruları olduğunu belirtti. Ağtepe, barajda yaşanan don olayının ardından, hava sıcaklığına bağlı olarak suyun aniden ısındığını, bunun sonucunda da, bünyesi zayıf olan bu balık türünün yavrularında ölüm olaylarının görülmeye başladığını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 11:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer hhız IP: 85.98.142.xxx Tarih : 20.07.2008 16:07:50

bu balık ölümlerinin bir an önce bitmesini isterim.Ve sazan balığının zarar görmemesini çok istiyorum çünkü her yaz gelingüllü barajına gelip o balığı tutmayı çok seviyoruz .lütfen balık ölümlerinin azalmasına daha çok önem verir .saygılarımla;adapazarı hız reklam