3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Genç polislerin mezuniyet sevinci

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), düzenlenen törenle 5. dönem mezunlarını verdi. Yeni mezunlara, görevleri sırasında insan sevgisi ve insan haklarını her zaman ön planda tutmaları öğütlendi.


Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Amir Çiçek, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy ve öğrenci yakınları katıldı.


Törende konuşan Yozgat PMYO Müdürü Hüseyin Pekdemir, bu yıl okulda 19'u bayan 252'si erkek olmak üzere toplam 271 öğrencinin mezun olduğunu ve Emniyet Teşkilatı'nın çeşitli yerlerinde göreve başlayacaklarını söyledi. Pekdemir, bütün devletlerin kendi varlığını devam ettirecek yasalar ve bu yasaları uygulayacak bir kuvvete ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "İç güvenlik kurumları içinde yer alan Emniyet Teşkilatımız'ın var oluş amacı da budur. Aldıkları eğitim, öğretim ve disiplin ile okulumuzdan mezun olan polislerimiz, teşkilatımızın başarı kalitesini yükseltecek. Gençlerimiz her türlü sıkıntıya rağmen devletin kendilerine sağladığı imkanları bilip, büyük bir sorumluluk alarak bugüne gelmişlerdir. Genç polis adaylarımız yüreklerindeki vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hep birlikte aziz milletimize hizmet için hazır haldedir. Bugün mezun olan genç polis adaylarımıza görevlerinde sağlık ve başarılar diliyorum" diye konuştu.


Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, mezun olan polis adaylarına başarılar dilerken, daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Emniyet Teşkilatı'nın Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkılması için geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de hiçbir özveriden kaçınmayacağını belirterek, "Gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, ülkede dirlik ve düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden tüm gücüyle çalışan emniyet örgütüne katılacak siz polis adaylarımıza, 2 yıllık bir sürede başta demokrasi, insan hakları, görevle ilgili temel bilgi ve her şeyden önce meslek ahlakı ile polis etiği öğretildi. İşte bu bilgilerle sizleri göreve gönderiyoruz. Şunu unutmayınız ki, size tanınan yetki, verilen silah ve üniforma; vatandaşın güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve huzur içerisinde yaşamasını sağlamak için verilmiştir. Görevinizi yaparken hoşgörü ve sağduyulu olunuz.

İnsan sevgisine dayanan tutumunuz, insan hakları ve hukuka saygı konusunda duyarlı olan yaklaşımınızla görevinizde daha başarılı olur, halkımızın güvenini kazanmış olursunuz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 5. dönem okul birincisi Turgay Gülmez, yaş kütüğüne isim plaketini çaktı. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, program öğrencilerin tören geçişiyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 14:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?