7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Gençlik sorunlarını 'meclis'le çözecek!

Yozgat Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan genel kurul toplantısına Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve gençler katıldı.

Genel kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Yozgat Kent Konseyi Gençlik ve Spor Grubu Başkanı Halil Türkmen, Yozgat'ta gençliğe yönelik çalışmalar yapan bir meclis bulunmadığı için Gençlik Meclisi kurma kararı aldıklarını belirterek, "Gençlik Meclisi ilimizde yaşayan gençlerin sorunları, sıkıntılarını ve dertleriyle ilgili bire bir muhatap olacaktır. Yozgat'ta yaşayan tüm gençlerimizin dertleriyle dertleşecek, sıkıntılarını kendisine sıkıntı edinecek, sevinçleriyle de mutlu olacak bir grup oluşturmak istedik ve bunu bugün burada bu meclisin yönetimini oluşturuyoruz. İlimize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, geleceğin teminatı olan gençlerin vatanına, milletine ve bulunduğu topluluğa faydalı olması için bu tür yönetimlerde yer alması, düşünce ve fikirlerini özgürce kullanması gerektiğini belirterek, "Ancak gençler bir yerde görev alırken kendilerini kullandırtmamalıdır. Geçmişte gençlerimiz çok farklı şekillerde kullanılmıştır. Gençlerimiz, geçmişte okullarda, üniversitelerde fikirlerine saygı duyularak değil, kendi emellerini gerçekleştirmek için fiziki kuvvet olarak kullandılar. Gençleri araştırmaya, üretmeye, yönlendirmediler. Bugünkü gençlerimizden isteğimiz kimsenin aleti ve uşağı olmasın, kimse sizleri kullanmasın, çünkü her birinizin ayrı fikri ve düşüncesi vardır. Birisi sizleri bir tarafa taşıyorsa, topuluma da faydası olmaz, üniversiteye de faydası olmaz. Biz gençlerimizin çalışkan, üretken, vatanına milletine faydalı, Cumhuriyetine sahip çıkan gençler olmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yozgat Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu seçildi. Kurul daha sonra başkanını kendi arasında seçerek faaliyetlere başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 20:52:43
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 20:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?