30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Gerçeğini aratmayan tatbikat

Yozgat Valiliği tarafından kış mevsiminde, karayollarında yaşanabilecek aksaklıklar ve trafik kazalarına hazırlıklı olmak amacıyla kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Yozgat Alaca Yolunda düzenlenen tatbikata, Jandarma, Emniyet, Belediye, Sağlık, İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ve karayolları ekipleri katıldı. Tatbikatta senaryo gereği buzlanma nedeniyle bir TIR'ın kayarak yolu kapatması ve kayan TIR'a bir otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada, yaralıların kurtarılması, hastaneye sevki ve yolun trafiğe açılması uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasında yaralıları, sıkıştığı otomobilden kurtarmak için gelen İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü'ne bağlı kaza kırım ekibinin jeneratörü çalışmayınca kurtarma ekibi zor anlar yaşadı. Daha sonra tatbikat alanında bulunan İtfaiye Müdürlüğü'nün jeneratörü devreye girdi. Kurtarılan yaralılar ambulansla hastaneye sevk edildi. Karayolları ekipleri kazadan sonra senaryo gereği yolda buz temizliği ve tuzlama çalışması yaptı.

Tatbikatın ardından bir açıklama yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, "Bir kaza anında ne kadar zamana ihtiyacımız veya bu tatbikat sonunda hangi eksiklerimiz var onu görmek istedik. Yaklaşık 4 dakika ile 12 dakika arasında araçlar kaza mahalline intikal ettiler ve müdahale ettiler. Bütün müdahaleler sonunda yolun tekrar trafiğe açılması ve yaralıların hastanelere sevk edilmesi esnasında 10 ile 35 dakika arasında bir zaman geçiyor. Böyle bir kazada, yolun tekrar trafiğe açılması için gereken zaman 35 dakika ile sınırlı, bu süreyi uzun buldum, bunu daha aza nasıl indirebiliriz çalışmasını yapacağız." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 15:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?