6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Girişimci kadınlar buluştu

YOZGAT'TA GİRİŞİMCİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİ

Yozgat'ta girişimci kadınlar, girişimcilik yönünün geliştirilmesi konusunda nelerin yapılabileceği hakkında bir araya geldi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Yozgat İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gamze Kiracı başkanlığında yapılan toplantıda, kadınların girişimcilik yönünün geliştirilmesi konusunda nelerin yapılabileceği görüşüldü. Toplantıda bir açıklama yanan Yozgat Kadın Girişimciler Başkanı Gamze Kiracı, Dünya Ekonomik Formu'nun 134 ülkenin kadın erkek hakları arasından el aldığı Küresel Cinsiyet Eşitliği raporuna göre Türkiye'nin bu endekste 2006 yılında 105'inci sırada, 2009 yılında ise 129'uncu sıraya gerilediğini belirterek, "Türkiye'deki kadınların çalışma hayatındaki yeri 3'de birlik oranı kapsıyor. Fakat bu oran kadın girişimciler baz alındığında ise binde 7'lik orana düşüyor" dedi.

Türk kadının pek çok alanda aktifleştikçe güçlendiğini ifade eden Kiracı, "Öncelikle çalışkan, üreten, ekonomide söz sahibi olan Türk kadını kültür ve sanat alanında faaliyetleriyle öncelikle aile ekonomisine daha sonra ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamış olur" dedi.

YOZGAT'TA GİRİŞİMCİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 18:34:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 20:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?