8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Gökyüzü şenlendi!

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından uçurtma şenliği düzenlendi.

Çevre Haftası kutlamaları kapsamında planlanan ve hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelenen uçurtma şenliği Esentepe mevkiinde yapıldı. Uçurtma şenliği öncesi Çevre ve Orman İl Müdürlüğü personeli ile etkinliğe katılan çocuklar tarafından, Erdoğan Akdağ Anadolu Öğretmen Lisesi etrafına 500 adet çam fidanı dikildi.

Daha sonra bir açıklama yapan Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, düzenlenen uçurtma şenliği ile çocuklara çevre bilincini hatırlatmak ve güzel bir hafta sonu geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Çevre Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirmeyi planladıkları uçurtma şenliğini hava muhalefeti nedeniyle düzenleyemediklerini de hatırlatan Ayyıldız, “Şenliği bugün düzenlemeyi uygun gördük. Ayrıca bir haftadır etkili olan yağmur yağışının ardından fidanlarımızı da toprakla buluşturduk" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından çocuklara ücretsiz olarak uçurtma dağıtıldı. Yozgat Çocuk Yuvası'nda barınan çocuklarında katıldığı şenlikte, çocuklar uçurtmalarını daha yükseğe uçurmak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 18:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmeT T0prak IP: 88.238.57.xxx Tarih : 17.06.2008 10:38:18

çok iyi oLmuş, YozgaTın ve YozgaTLının böyLe sosyaL ve faydaLı faaLiyetLere ihtiyacı var...