5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Gölet çalışmalarına başlandı

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Demirel, ilçelerinde su problemi yaşamadıklarını, ancak ileriki yıllara dönük ve sulamada kullanılacak gölet çalışmalarına başladıkları söyledi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Demirel yaptığı açıklamada, Aydıncık İlçesi'nin verimli topraklara sahip olduğunu, ancak su probleminden dolayı ürün çeşitliliğinin geliştirilemediğini belirtti. Aydıncık İlçesi'nde tarımı geliştirmek ve ilçede ürün çeşitliliğini artırarak ekonomiye katkı sağlamak istediklerini belirten Demirel, "Kümbet Ovası'nı sulayarak verimi artırmak için gölet çalışmasına başladık. Gölet çalışmasının bulunduğu mevkiinin Hititlerin atası Haddiler'in yaşadığı tahmin ediliyor. Hazırlanan projede gölet 450 bin metre küp su dolum kapasitesine sahiptir. Şu anda 19 metre temelini açtık, kil ile kapladık. Temeli bitirilmiş vaziyettedir. Üzerinin dolgusuna başlayacağız. 17 metre yüksekliğinde dolgusu olacak. Gölette su tutulmaya başladığında, ilk etapta ilçemizin ihtiyacı olmadığı için sulamada kullanacağız. İhtiyaç olduğunda ise içme suyu şebekemize bağlayabileceğiz" dedi.
 
Gölet çevresinde alabalık üretme tesisleri ve piknik alanlarının kurulacağını ifade eden Başkan Demirel, "Gölet çevresi mesire alanı olarak kullanılacak. Ayrıca göletin akarına bir tribün yerleştirip elektrik üreteceğiz. Kümbet ovasını sulayacak su kanalları KÖYDES projesiyle yapılmıştır. Bu kanallara yapılan göletten su verildiğinde çiftçimizin geliri ikiye katlayacaktır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 17:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökalp Çınarer IP: 88.224.88.xxx Tarih : 14.12.2006 23:30:24
Baskanı calısmalarından dolayı tebrık edıyorum umarım AB hibelerinden de belediye olarak yararlanırlar bunu degerlendırmek lazım proje ve gelir AB de çok fazla her ilçe alıyor biz neden almayalım..