5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Göletler doldu, taşıyor

YOZGAT'TA GÖLETLER YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ERİŞTİ

Yozgat'ta şehir içme suyunun bir kısmının karşılandığı Kirazlı Göleti yüzde yüz doluluk oranına erişip, savaklardan taşmaya başladı.

Kirazlı Göletinde incelemelerde bulunan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl yoğun bir kış yaşanmamasına ve kar yağışının az olmasına rağmen göletlerin yüzde yüz doluluk oranına eriştiğini ve savaklardan kontrollü olarak bırakıldığını belirterek, "Bizimi belediyeyi devralmadan önceki dönemlerde mahallelerde sık sık su kesintileri yaşanırken, bizim dönemimizde su kesintilerine son verilmiştir. 2010 yılında da mahallelerimizde su kesilmeyecektir. Ancak vatandaşlarımızdan yinede suyu tasarruflu kullanmalarını israf etmemelerini istiyoruz" dedi.

Kirazlı göletinin 1 milyon 600 bin metreküp su kapasitesine sahip olduğunu ve yüzde yüz doluluk oranına eriştiğini ifade eden başkan Başer, "Şehrimiz günlük ortalama 220 lt/sn su tüketmektedir. Bu bunun yaklaşık 50 Lt/sn'yesini Kirazlı Göletimiziden geri kalan kısmını da Arapseyfi mevkiindeki kuyularımızdan kullanmaktayız. Musabeyli barajı tamamlandığında ise şehrimizin su ihtiyacı Musabeyli barajından karşılanacak. Arapseyfiden gelen suyu ise su birliğine üye olan Sorgun ilçemize verilmesi düşünülmektedir" diye konuştu.

Ocak ayında suya yüzde 25 oranında bir zam yaptıklarını ve bu yıl sonuna kadar bir daha suya zam yapılmayacağına değinen Başkan Başer, "Çevre illere bakıldığında Kayseri dışında yine en ucuz suyu Yozgat kullanmaktadır. Musabeyli barajı tamamlandığında ise ilimiz daha ucuza su kullanacaktır. Musabeyli barajında ise çalışmalar hızla devam etmektedir. Gövde kısmında çalışmalar sürüyor, su ishale hattı porjesi çalışmaları devam ediyor. İnşallah 3 yıl sonda Musabeyliden şehrimize su verilecek" ifadelerini kullandı.

YOZGAT'TA GÖLETLER YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ERİŞTİ
YOZGAT'TA GÖLETLER YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ERİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:49:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?