7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Göletlerdeki su seviyesi arttı!

Yozgat'ta karların erimesiyle birlikte baraj ve göletlerdeki su seviyesi yükseldi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yağan kar ve yağmur sularıyla, şehir içme suyunun sağlandığı ve Kirazlı göletinde sıfır olan su seviyesinin yüzde 40'lara ulaştığını söyledi.

Önümüzdeki yaz aylarında Yozgat halkının su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Başkan Başer, "Biz göreve geldiğimiz günden beri halkımıza su sıkıntısı yaşatmadık. Geçen yıl aşırı bir kuraklık olmasına rağmen su kesintileri yapmadık" dedi.

Bu yıl yağış yönünden havaların çok iyi geçtiğini, bol yağmur ve kar yağdığını ifade eden Başkan Başer, "Geçen yıl kuraklıktan dolayı su seviyesi sıfıra inen Kirazlı göletinde temizleme çalışması yapmıştık. Şu anda bu gölette su seviyesi yüzde 40'a ulaştı. Su akıntısı da oldukça yüksek, bu nedenle kısa bir süre sonra gölette su seviyesinin yüzde yüze çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Şehir içme suyu arıtma tesislerinde incelemelerde bulunan Başkan Başer, şehrin içme suyunun sağlandığı, Arapseyfi ve Çalatlı kuyuları ile Kirazlı göletinden alınan suların bir yerde toplanarak arıtıldığını belirterek, "Bu suların hepsi belirli kademelerden geçerek arıtılıp klorlandıktan sonra içme suyu olarak verilmektedir. Suyumuz, görevliler tarafından her gün tahlil edilirken, sağlık ekipleri tarafından da şehrin çeşitli yerlerinden numuneler alınarak kontrol edilmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 15:29:46
Güncelleme :17 Mart 2008 Pazartesi 15:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevkewt IP: 88.231.233.xxx Tarih : 28.03.2008 12:04:51

yozgatımızı guzellestırelım