19
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Gölette su seviyesi artıyor

Yozgat’ta eriyen kar suları baraj ve göletlerdeki su seviyesini yükseltti.

Yoğun kar yağışlı bir kış mevsimi geçiren Yozgat’ta, eriyen kar suları baraj ve göletlerdeki su seviyesini her geçen gün yükseltiyor.

Yozgat içme suyunun bir kısmını karşılayan Kirazlı Göleti’de dolma noktasına geldi. Kirazlı Göletindeki su seviyesini kontrol eden Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl kış mevsiminin ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da oldukça şiddetli geçtiğini söyledi.

Doğadaki eriyen kar sularının göletleri doldurmasından dolayı yüzlerinin güldüğünü ifade eden Başkan Başer, “Yoğun bir kar yağışı oldu, şuanda da eriyen kar suları barajlardaki su seviyesini istediğimiz noktaya getirdi. Bu kar hem çiftçimizin hem de belediyelerin yüzünü güldürdü. Şuanda da karlar erimeye başladı. İnşallah birkaç gün içerisinde bu eriyen karlar göledimizi dolduracak” dedi.

Kirazlı göletinin yaklaşık 1 milyon 600 bin metreküp hacme sahip olduğunu ifade eden Başkan Başer, “Buradaki suyu arıtarak içme suyu olarak kullanıyoruz. Göledimiz oldukça büyük bir gölet dolmaya da başladı, kısa sürede de dolduktan sonra savaktan taşacaktır. İnşallah yaz mevsiminde, önceki yıllarda olduğu gibi su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Vatandaşlarımızı da şimdiden uyarıyoruz. Suları tasarruflu kullansınlar, boşa akıtmasınlar” diye konuştu.

Yozgat’ın içme suyunun sağlanacağı ve tarımda da sulama amaçlı kullanılacak olan Musabeyli Barajı inşaatının sürdüğünü belirten Başkan Başer, “Musabeyli barajı hem içme suyu, hem de sulama amaçlı kullanılacak. Birinci önceliği ilimiz, Yerköy ilçemizin ve organize sanayi bölgemizin içme suyunu temin etmek olacak. Projemiz dahilinde 2013 yılı içerisinde buradan da içme suyumuzu karşılayacağız. Musabeyli Barajının hizmete girmesiyle birlikte şehrimizin su konusunda hiçbir problemi kalmayacak” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe 12:38:18
Güncelleme :31 Mart 2012 Cumartesi 18:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memur IP: 78.160.84.xxx Tarih : 30.03.2012 22:05:52

Ne yazı başkanım 29 ve 30 Mart tarihlerinde Sularımız kesikti.Şimdiden yaz gelmeden perişan olmaya başladık.Ben anlamıyorum Kayseride 15 katlı binaya su çıkıyor kesinti hiç olmuyor ama Yozgatın her yerinde çeşme ve su kaynakları var suyumuz bahar ayında kesiliyor.Bence Değerli Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ'den çok ders almanız lazım.