6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Gönüllü Eğitimciler'den hatıra ormanı

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği üyeleri, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine 3 bin fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdu.

Sarıkaya Beştepeler Mevkii'nde düzenlenen fidan dikim törenine, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkan vekili Halil Yıldız, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Prof Dr. İbrahim Erdoğan, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sarıkaya Belediyesinin Beştepeler mevkiinde ağaçlandırma çalışması yaptığını belirterek, "Bu bölgeye her yıl belediye ve diğer kurumlar, sivil toplum örgütleri ile birlikte vatandaşlarımız bir fidan dikme çalışması yapıyorlar" dedi.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof Dr. Sacit Adalı ise yaptığı konuşmasında, "Bu dünya bize ataların emaneti. Ama bizde o emaneti gelecek nesillerden aldığımızı düşünüyoruz. Dünyada daha ne kadar nesil geleceğini bilmiyoruz onlara da bu sürdürülebilir. Dünyayı sürdürülebilir su enerji havayı bırakmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Prof Dr. İbrahim Erdoğan, ağaç dikim törenine katılanlara teşekkür etti. Erdoğan, "Bugün burada 3 bin fidana can suyu vereceğiz. Dernek olarak bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Biz insan yetiştirmek istiyoruz. İnsan sevgisinin yanında ağaç sevgisini de aşılamak istiyoruz. Türkiye genelinde 200 bin civarında sivil toplum kuruluşu var örnek olsun diye biz her yıl hatıra ormanı oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?