7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Güneydoğulu minikler okula başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelerek Yozgat'ta tarlada çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimiyle okula başladı.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, Yerköy ilçesinde bulunan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarını taşımalı sistemle okula aldı.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, bugün Yerköy TOKİ İlköğretim Okulu'nda eğitime başlayan çocuklara önlük, çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Gamsız, daha önce planlanan çadırda eğitimi taşımalı sisteme dönüştürerek yaklaşık 100 öğrenciyi okula aldıklarını söyledi. Kurulan çadır derslikte, Güneydoğu'dan gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik eğitim çalışmaları
yapılacağını ifade eden Gamsız, "Burada yaklaşık 200 aile bulunmaktadır. Bu ailelere boş zamanlarında okuma yazma kursu veya sağlık eğitimi vermek için kurduğumuz dersliğimizi kaldırmıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz burada yaşayan ailelerle görüşüp okuma yazması olmayan ve öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için kurs düzenleyecek" dedi.

Okul çağındaki öğrencilerin önlük, çanta ve kırtasiye malzemelerini karşıladıklarını ifade eden Gamsız, "Öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini teslim ederken giysi, ayakkabı gibi değişik eksiklerinin olduğunu gördük. Bu eksikleri de tamamlayacağız. Amacımız bu çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi kabul ederek eğitimden geri kalmamalarını sağlamak. Onların buradaki öğrencilerle kaynaşmaları ve arkadaş olmalarını, kendi illerine döndüklerinde buradaki arkadaşlıklarını devam ettirmelerini, mektuplaşmalarını, arkadaşlıklarını sürdürmelerini istiyoruz. Bu çocuklar, aileleri yaşadıkları illere dönünceye kadar Yerköy TOKİ İlköğretim Okulu'nda taşımalı olarak eğitim alacak" dedi.

Önlük ve kırtasiye malzemelerini alan öğrenciler, okula başladıkları için çok mutlu olduklarını belirterek yetkililere ve öğretmenlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 14:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?