6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Gurbetçi Şöleni

Yozgat’ın Sorgun Belediyesi tarafından, gurbetçiler için düzenlenen Gurbetçi Şöleni’nde, sahne alan Yudum ve İzzet Yıldızhan izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Sorgun Belediye Meydanı’ndan düzenlenen Gurbetçi Şöleni’ne Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Sorgun Kaymakamı Yaşar Dönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sorgun Belediyesi Mehter Takımının konseriyle başlayan şölende sanatçı Yudum ve İzzet Yıldızhan sahne aldı. Ünlü sanatçılar seslendirdikleri şarkı ve türkülerle Sorgunlulara unutulmaz dakikalar yaşatırken, gurbetçiler gönüllerince eğlendiler.
Konser sonunda bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yurt dışında bu memleketin insanları olan hemşerilerinin olduklarını söyleyerek, ”Adına ülkemizde genelde Almancı yurt dışında ise yabancı dediğimiz hemşerilerimiz ülkemize ve ilçemize büyük katkılar sağlamaktadırlar. İzinlerini kendi memleketlerinde geçiren bu hemşerilerimizin, tatillerini neşeli ve eğlenceli geçirmeleri için bu şöleni tertipledik. Bundan sonra da her yıl düzenleyeceğiz" dedi.

Şölene katılan gurbetçiler, kendi adlarına bir şölen düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 18:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?