7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Gurbetçi yardımı gümrükte takıldı

Almanya’da çalışan ve aynı zamanda Bielefend Engelliler Derneği üyesi olan Dursun Karabel, memleketi Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki engelli vatandaşlara ve çeşitli sağlık kurumlarına verilmek üzere bir TIR dolusu malzeme topladı.

Ancak malzemelere ’ikinci el’ oldukları gerekçesiyle Ankara Gümrük Müdürlüğü’nde el konuldu. Malzemeler arasında, her biri ikişer bin Euro değerinde 13 havalı hasta yatağı da bulunuyor.

ALMANYA’da çalışan ve aynı zamanda Bielefend Engelliler Derneği üyesi olan Dursun Karabel, yaptığı organizasyonla gurbetçilerin de desteğini alarak memleketi Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki engelli vatandaşlara ve çeşitli sağlık kurumlarına verilmek üzere bir TIR dolusu malzeme topladı. Ancak malzemelere ’ikinci el’ oldukları gerekçesiyle Ankara Gümrük Müdürlüğü’nde el konuldu. Dursun Karabel, Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin girişimleri sonucu el konulan malzemelerden sadece tekerlekli sandalyeleri Sorgun’a ulaştırabildiklerini belirtirken, yardım amaçlı diğer malzemelere el konulmasına anlam veremediğini söyledi.

Hayırsever gurbetçi Dursun Karabel, ikisi akülü 22 tekerlekli sandalyeyi Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in de katılımı ile engelli vatandaşlara ulaştırdı. Başkan Şimşek, yaptığı yardımlar nedeniyle Karabel’e plaket verdi.

Gümrükte el konulan malzemeler arasında 13 hasta yatağı, 100 şeker ölçüm cihazı, dört oksijen mikroskopu, bir ultrason aleti, on koli oyuncak, 80 kol değneği, 30 yürüme yardımcı cihazı, işitme cihazları ve birçok malzemenin bulunduğu belirtildi.

Hayırsever gurbetçi Dursun Karabel, yardım amaçlı getirdikleri malzeme dolu TIR’a Ankara Gümrük Müdürlüğü’nün, ’yasalara uygun olmadığı’ gerekçesiyle el koyduğunu belirterek, benzer malzemelerin ise Sivas’ın Koyulhisar İlçe Kaymakamlığı’na geldiğini ve malzemelere dokunulmadan dağıtımının yapıldığını söyledi. Bu duruma anlam veremediğini anlatan Karabel şöyle konuştu:

Yatak 2 bin Euro

"Yozgat ayrı bir ülkemi mi? Bizim yardım amaçlı malzemelere müsade edilmiyor. Bu durumu Sorgun Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir ile birlikte Yozgat milletvekilimiz Mehmet Ekici’ye ilettik, bir sonuç alamadık. Sadece tekerlekli sandalyelerimiz bırakıldı ve biz onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabildik. Sağlık ocakları için şeker ölçme cihazları, hastanemiz için ultrason aletleri, ultrason cihazları, beş köyün faydalandığı ve ufak bir belde olan Belencumafaklı’ya çeşitli malzemeler almıştık. Gurbetçi kardeşlerimizle dişimizden, tırnağımızdan biriktirip, yapılan yardımlarla topladığımız malzemelerin Ankara Gümrük Müdürülğü’nde imha edilmesi için Sorgun Kaymakamlığı’na yazı gönderildiğini öğrendik. Aynı malzemeler Sivas’tan geçiyor, Yozgat’a gelen yardım malzemeleri Ankara’da takılıyor. Bunu anlamış değilim. Vicdanen rahatsız oldum. Yardım amaçlı yatalak hastalarımız için sadece 13 havalı yatağın her biri 2’şer bin Euro değerinde. Bu malzemelere yetkililerimizin sahip çıkıp, Yozgat’a ulaştırılması için yardım bekliyoruz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 05:35:10
Güncelleme :30 Temmuz 2008 Çarşamba 05:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?