7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Gurbetçilerden bilgisayar bağışı

Hollanda'da yaşayan Yozgatlılar, Bozok Üniversitesine 30 bilgisayar bağışında bulunurken 10 dekar alanın ağaçlandırılması için de 10 bin 800 Euro gönderdiler.

Sürmeli Festivali dolayısıyla Yozgat'a gelen Hollanda Yozgatlılar Dernek Başkanı Arif Akdemir, Holanda Yozgalı İş Adamları Dernek Başkanı Alaattin Kalın, Dernek Sekreteri Faruk Yazan, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli Galata Çamlık Otelde bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, geçtiğimiz aylarda Hollanda'ya düzenledikleri gezi ile bir bağ kurduklarını belirterek, "Hollanda ziyaretimiz sırasında, orada yaşayan hemşehrilerimize ilimizi anlattık, Yozgat ile bağlarını koparmamalarını aksine daha sıkılaştırmalarını istedik. Başta Hollanda da bulunan Yozgatlı Dernek Başkanlarımız Arif Akdemir ve Allattin Kalın olmak üzere tüm hemşerilerimizi Yozgat Üniversitesine katkı sağlamak için arayışa girdiler ve bilgisayar kampanyası başlattılar.

Kampanya çerçevesinde ilk olarak 30 bilgisayarın bedelini gönderdiler. Ayrıca gurbetçilerimiz için 10 dekar ağaçlandırma sahası ayırdık. Buranın ağaçlandırılması için de 10 bin 800 Euro para gönderdiler. Yine Yozgat'a gelen gurbetçi hemşerilerimiz bu sahaya ağaç dikebilecekler" dedi.

Hollanda'da yaşayan Yozgatlıların başlattıkları çalışmaların diğer ülkelere örnek olacağını belirten Vali Çiçek, "Ayrıca Hollanda'dan ilimize yatırım yapmak için gelen işadamlarımız bulunmaktadır. Bir hemşerimiz organize sanayi bölgesindeki fabrikasının inşaatı sürüyor önümüzdeki aylarda hizmete açılacak. Yine seracılık yapmak isteyen birçok iş adamımız bizlerle görüşüyor. İnşallah bu görüşmeler de olumlu neticelenecek" dedi.

Hollanda Yozgatlılar Dernek Başkanı Arif Akdemir ise, yıllar önce misafir işçi olarak yurt dışına giden Yozgatlılar artık oraya yerleştiğini belirterek, "Biz Hollanda'da yaşıyoruz ama Yozgatlıyız, Yozgat ile bağımızı koparmak istemiyor, daha da sıkılaştırmak istiyoruz. Şu anda Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Üniversite Rektörümüz, bizlere sıcak ilgi gösterdi, halk bizi kucaklıyor. Bizlerde ilimize bir şeyler yapmak istiyoruz. İlk etapta üniversitemiz için bilgisayar kampanyası başlattık. Olumlu sonuçlar alıyoruz. İnşallah bağışlayacağımız bilgisayar adedi 150'yi geçecektir. Ayrıca dernek olarak yaz tatillerinde Yozgat'ta yaşayan öğrencilerimizi Hollanda da ağırlamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Hollanda'dan Yozgat'a Yozgat'tan Hollanda'ya geziler düzenleyeceğiz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Hollanda'da yaşayan gurbetçiler için hazırlanmış 10 dekarlık alana ağaç dikimi yapıldı. Ağaç dikimi sırasında duygulan Hollanda Yozgatlılar Dernek Başkanı Akdemir, "Artık Yozgat'ta bir dikili ağacımız var, bundan sonra çocuklarımla birlikte her yıl Yozgat'a geleceğim" dedi.

Yapılan katkılardan dolayı Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Hollanda Yozgatlılar Dernek Başkanı Arif Akdemir, Hollanda Yozgalı İş Adamları Dernek Başkanı Alaattin Kalın ve Dernek Sekreteri Faruk Yazan'a teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?