6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

H. İbrahim özürlü mü, değil mi?

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde ikamet eden ve Ankara Numune Hastanesi'nin yüzde 82 oranında özürlü raporu verdiği 19 yaşındaki genç, başka bir hastanenin sağlam raporu vermesi üzerine mağdur oldu.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde yaşayan zihinsel ve bedensel özürlü 19 yaşındaki Halil İbrahim Köroğlu, 18 yaşını tamamlayınca kullandıkları ilaçları alamaz duruma geldi.

Zihinsel özürlü Halil İbrahim Köroğlu'nun babası 63 yaşındaki Haşim Köroğlu, kendisinin Bağ-Kur'dan emekli olduğunu ve 600 TL maaş aldığını belirterek, "600 TL ile evimde 6 kişinin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Çocuklarımdan Halil İbrahim zihinsel özürlü, aylık 500 TL değerinde ilaç kullanıyor. Daha önce bu ilaçları Bağ-Kur karşılıyordu. Ancak 18 yaşını doldurunca ilaçları karşılamıyor, ben almak zorunda kalıyorum. Ancak aldığım maaş bunu karşılamaya yetmiyor" dedi.

Çocuğumun Bağ-Kur'dan yararlanması için kendisinden rapor istenildiğini ifade eden Baba Köroğlu, "Ankara Numune Hastanesi'nden kurul raporu olarak yüzde 82 oranında özürlü ve çalışamaz raporu aldık. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu bunu kabul etmedi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden tekrar rapor istediler. Bu hastane ilaç kullandığı için sara tutmamış ve hareketleri sakin gözlendiği için sağlam raporu verdi. Bu raporu veren doktorları anlayamıyorum. Çocuğun görünüşüne baksa doktor olmayan bir vatandaş dahi anlar, ama doktorlar sağlam raporu veriyor. Bu nedenle de çocuğumun ilaçlarını karşılayamıyorum. Kaymakamlıktan, valilikten yardım istedim, Bağ-Kur emeklisi olduğum için yardım yapamıyorlarmış. Ne yapacağımı şaşırdım. İlaçlarını alamayıp, çocuğum birilerine zarar verirse bunun sorumlusu kim olacak. Geçici olarak 3 aylığına yeşil kart verildi. Sağlam raporu verildiği için 2022 sayılı yasadan da yararlanamıyorum, özürlü maaşı alınamıyor. Benim anlamadığım nokta hastanenin biri yüzde 82 özürlü raporu verirken, diğer hastane nasıl sağlam raporu veriyor" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 18:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?