8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Haczedilen koyunların kuzuları ölüyor

Yozgat'ta bir alacak meselesi yüzünden koyunları haczedilen çiftçinin annesiz kalan kuzuları açlıktan ölüyor.

Annesiz kalan 40 kuzunun bazıları kangal cinsi köpek tarafından emzirilirken 9 kuzu açlıktan öldü.

Koyunlarının usulsüz olarak haczedilmesine rağmen hiç bir yetkilinin ilgi göstermediğini ileri süren çiftçi ise Adalet Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Yozgat'ın Şeffaatli ilçesine bağlı Gürpınar köyünde, Kadim Şimşek'e ait 330 koyunun haciz edilmesinden sonra evde kalan 40 kuzu, açlıkla karşı karşıya kaldı. Oskar isimli kangal köpeğinin bazı kuzulara annelik etmesine rağmen bir hafta içinde 9 kuzu açlıktan öldü.

Koyunların usulsüz olarak hacizedildiğini iddia eden Kadim Şimşek, "330 koyunumu alıp başka bir köye götürdüler. Koyunların birçoğu orada kuzulayacak ve bakımı yapılmadığı için onlar da orada ölecek. Evimde kalan 40 kuzudan 9'u öldü. Diğerleri de açlıktan ölmek üzere" dedi.

Adalet Bakanlığı'ndan yardım isteyen Şimşek, "Haciz usulsüz olarak yapıldı. Bu nedenle Adalet Bakanlığı'ndan bir müfettiş istiyorum. 15 bin 850 YTL için bir traktör, 330 koyun nasıl haciz edilebilir. Koyunların bir kısmı da kayboldu. Kuzularım ölüyor, haciz edilen koyunlara yem verilmiyor. O koyunlar da götürülen köyde ölmeye başladı. Böyle adalet olur mu? Başbakan ve Adalet Bakanı'ndan yardım istiyorum" diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?