5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hafızlara törenle taç giydirildi

YOZGAT'TA HAFIZLIK EĞİTİMİ BAŞARI İLE BİTİREN 10 KIZ HAFIZA TÖRENLE TAÇ GİYDİRİLDİ

Yozgat Müftülüğü Bölge Yatılı Kız Kuran Kursunda, eğitimini tamamlayan 10 hafıza düzenlenen törenle taç giydirildi.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, AK Parti Yozgat İl Başkanı Av.Yusuf Başer ve eşi Ayşe Başer, Yozgat Valisi Amir Çiçek'in Eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in Eşi Neriman Başer, İl Müftü Yardımcısı Talat İlbahar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Talat İlbahar, Peygamber efendimize vahiy gelmeye başlamasının bin 400. yılı münasebetiyle Kuran yılı olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle bu program ayrı bir önemi vardır. Yüce Allah Kuran'ı Kerimde en doğru yola Kuran'ın bizlere erdireceğini bildirmiştir. Dolayısıyla Kuran'ı Kerim'i hayatımızda tatbik etmek, onunu anlamını kavrayabilmek, onu zihinlerde ve yüreklerde taşıyabilmek hepimizin hedefi olmalıdır. Evrensel bir mesaj olan Kuran'ı Kerimi, bütün dünya üzerindeki insanlar olarak, faydalanacağımız bir rehber kitap olarak hatmetmemiz, incelememiz ve Allah'tan bir mektup olarak kabul etmemiz gerekir. Hafızlık müessesesi Kuran'ı Kerimi günümüze kadar yaşatılmasında çok önem ifade etmiştir. Bugün burada Bölge Yatılı Kız Kuran Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 10 hafızımız taç giyecektir. Bu programda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum, hafızlarımızı da hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Peygamber efendimiz zamanında Kuran'ı Kerimi ezberlemenin dinin bir devamı olduğunu belirterek, "O dönemde günümüzde olduğu gibi yazı gelişmiş değildi. O yüzden Peygamber efendimize vahiy geldiğinde yanında bulunan sahabelere ezberletirdi. Bu nedenle Kuran'ı kerim günümüze kadar bir harfi dahi değişmeden geldi. Kuranı Kerimi ezberleyen bu kız çocuklarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Daha sonra Hafızlık eğitimini başarı ile bitiren 10 hafız, hatmi şerif okumasının ardından dua edildi. Tören hafızlara taçlarının takılmasıyla son buldu.

YOZGAT'TA HAFIZLIK EĞİTİMİ BAŞARI İLE BİTİREN 10 KIZ HAFIZA TÖRENLE TAÇ GİYDİRİLDİ
YOZGAT'TA HAFIZLIK EĞİTİMİ BAŞARI İLE BİTİREN 10 KIZ HAFIZA TÖRENLE TAÇ GİYDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 18:38:02
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?