7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Halk Eğitim'den yıl sonu sergisi

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki kursiyerler tarafından yıl sonu sergisi açılarak defile gösterisi yapıldı. Vali Amir Çiçek ve eşi, 60 yaşında okuma -yazma öğrenen Hatice Bütüner'in belgesini verdiler.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen serginin açılışına Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Pekdemir, okul müdürleri, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Yanalak, Yozgat merkez ve köylerinde 96 sosyal ve kültürel kurslarda bin 577, açılan 91 teknik ve meslek kurslarında bin 514 kursiyer olmak üzere toplam 3 bin 91 kişiye kurs verildiğini söyledi. 4 bin 133 öğrenciye hazırlık kurslarına destek verildiğini de ifade eden Yanalak, okuma yazma bilmeyenler için açtığımız 18 kursa da 141 vatandaşımıza okuma yazma becerisi kazandırılmıştır. Yanalak, anne ve çocuk eğitimine yönelik 270 anneye eğitim verildiğini söyledi.

Programda bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek ise halk eğitimin önemine değinerek, eğitim alan kişilerin aynı zamanda aile bütçesine de katkı sağlayacağını söyledi. Çiçek, "Kursiyerler, burada ilk yaptıkları çalışmaları kendilerine ayırabilir. Ancak daha sonraki çalışmalarını satarak kazanç sağlayabilirler" dedi.

Konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki kursiyerler tarafından dikilen giysiler, mini bir defile ile sergilendi. Daha sonra Vali Amir Çiçek ve eşi 60 yaşında okuma -yazma öğrenen Hatice Bütüner'in belgesi verildi. Serginin açılış kurdelesi kesildikten sonra davetiler sergiyi gezerek, ürünler hakkında bilgi aldılar.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rukiye akdogan IP: 88.229.28.xxx Tarih : 11.06.2008 22:31:13

yok güzel bir defileydi ilk tefa böyle bir şey yaptık zeynep hocama teşekur ederim bizi bu şekil yetiştirdigi için