30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Hasat için yollara düştüler

YOZGAT'TA BİÇERDÖVERLER HASAT İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ

Yozgat'ta geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan biçerdöver sahipleri, hasat mevsiminin yaklaştığı bölgelere gidebilmek için demir yollarını kullanıyor.

Türkiye tarımının büyük bir kısmının hasadını yapan Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçelerindeki yaklaşık 2 bin biçerdöverci, hasat mevsiminin yaklaştığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Adana'ya gitmek için harekete geçti.

Biçerdöverlerini, Yerköy ve Şefaatli istasyonlarından tren katarlarına yükleyen biçerdöver sahipleri, ekmek parası için yollara düştüklerini belirterek," gittikleri yerlerde verim iyi olursa işlerinin de iyi olacağını söylediler.

Türkiye'nin dışında İran, Irak, Suriye ve Rusya gibi ülkelerde de hasat yapan biçerdöver sahipleri,"Mazotun litresi her geçen gün yükseliyor, geçen yılki fiyatlardan ekinleri biçsek biz zarar ederiz, fiyatlara zam yapsak çiftçi zorlanıyor. Ne yapacağız bilemiyoruz" diye konuştular.

Yola çıkmadan biçerdöverlerin bakımlarını yaptıklarını belirten biçerdöver operatörleri, "Her yıl Mart ayından itibaren biçerdöverlerimizin son bakımı yaparak hasat yapmaya hazır hale getiririz. Her biçerdöver sahibi, gideceği ile göre ya kamyonlarla ya da trenle doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere Türkiye'nin her yerine dağılır. Eylül, Ekim aylarında ise tekrar döneriz" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA BİÇERDÖVERLER HASAT İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 14:12:02
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?