5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hasat mevsimi başladı

hasatYozgat'ta hasat mevsimi, Dayılı Köyü'nde düzenlenen törenle başladı. 

Dayılı Köyü'nde arpa biçimi ile başlayan hasat töreninde bir açıklama yapan Yozgat Tarim İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, tarım teşkilatı olarak biçim yüksekliğine dane döküm oranını sürekli kontrol edeceklerini belirterek, "Amacımız dane dökümünü sıfıra yakın bir rakama çekmektir. Bu nedenle il genelinde 16 ekip 61 kontrolör ile Cumartesi Pazar dahil gece demeden sürekli denetimlerimizi yapacağız. Arkadaşlarımız bütün ilçelerde sürekli hareket halinde olacaklar. Biçerdöver operatörlerini denetleyecekler; belgesi olmayanları, biçim yüksekliğine uymayanları, dane döküm oranı kontrol edecekler. Kurallara uymayanlara ise cezai müeyyideler uygulanacak" dedi. 

Biçerdöver operatörlerinden biçim yaparken yüksekliğe ve dane dökümüne dikkat etmelerini isteyen Aktaşçı, "Daha fazla yer biçmek için yüksek devirli biçim yapmasınlar. Çiftçilerimiz de tarlasını biçtirirken mutlaka kontrollerini yapsınlar, kurallara uyulmuyor ise ekiplerimize bildirsinler" diye konuştu. 

Bol verimli bir hasat yılı dileyen Tarım İl Müdürü Aktaşçı, "Bu yıl ilimiz genelinde süne konusunda bir sıkıntımız yok. Sıfır süne yeniği vardır. O nedenle çiftçilerimiz ürünlerini satarken, bazı tüccarların süne yeniği var diyerek daha düşük fiyata alım yapmalarına aldanmasınlar. İlimiz genelinde süne emgisi bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 18:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
k.zafer IP: 80.134.236.xxx Tarih : 15.07.2006 21:10:27
ALLAH BIN BEREKET VERSIN. DARISI GELECEK SENELERE.