6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Hasta öğrencilerin karne sevinci

Yozgat'ta hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen ve evde ders almak zorunda kalan iki öğrencinin karnesini, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız verdi.

Yozgat'ta 2004 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından yatağa bağımlı kalan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Oğuzhan Dalaslan ve TOKİ İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Doğukan Akel, öğretmenlerinin evde ders vermesi sayesinde eğitimlerini sürdürüyor.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Burhan Susam ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar ile birlikte Oğuzhan Dalaslan'ı evinde ziyaret ederek karnesini ve aldığı teşekkür belgesini verdi. Milli Eğitim Müdürü Gamsız, Oğuzhan'ın 2004 yılında geçirdiği talihsiz bir kaza ile yatağa bağlandığını ve tedavilerinin halen sürdüğünü belirterek, "Bakanlığımızın sağladığı evde eğitim desteği ile öğrencimiz 4 yıldır eğitimini sürdürmektedir. Öğretmenlerimiz günlük olarak evine gelip Oğuzhan'a ders veriyor. Oğuzhan da büyük bir başarı göstermiş ve teşekkür belgesi almıştır. Kendisine acil şifalar ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Oğuzhan Dalaslan'ın annesi Meliha Dalaslan, "Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz hiç aksatmadan Oğuzhan'a ders veriyor. Bu davranış bizi çok mutlu etti. İnşallah Oğuzhan iyileşip tekrar okuluna başlayacak" diye konuştu.

Gamsız, daha sonra karnesini vermek üzere lösemi hastası TOKİ İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Doğukan Akel'i ziyaret etti. Doğukan'ın da derslerinde büyük bir başarı sergilediğini belirten Gamsız, eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimize gerekeni yapmaya hazırız. İki öğrencimiz de büyük bir özveri göstermiş ve örnek bir davranış sergilemişlerdir. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Karne verilmesi sırasında gözyaşlarını tutamayan Doğukan'ın annesi Şehnaz Akel de kendilerine imkan sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 10:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?