7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Hastane Caddesi'ne alternatif cadde

Yozgat'ın Sorgun Belediyesi, Hastane Caddesi'ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni bir cadde açma çalışmalarına başladı.

Sorgun Belediyesi ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Hastane Caddesi'nin trafik yönünden yükünü azaltacak alternatif cadde açıyor.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçelerin gelişmesiyle birlikte trafik akışının da önem kazandığını belirterek, "İlçemizde Hastane Caddesi trafik yoğunluğu çok fazla olan caddelerden birisidir. Bu nedenle bu caddemize alternatif bir cadde oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu caddenin ilçemizde trafik akışını rahatlatacağını düşünüyoruz" dedi.

Belediye olarak 18 madde uygulaması sonucunda ilçede yeni yollar yapılacağına değinen Başkan Şimşek, "Cadde genişliği 10 metredir, şu ana kadar 8 metrelik kısmını açabildik. Öndeki dükkanı da istimlak ederek yıkımını gerçekleştirdiğimiz zaman cadde genişliğini 10 metreye çıkartacağız. Ramazan Bayramı'na kadar bu yolun altyapısını tamamlayacağız. Yol tamamlandıktan sonra tek yönlü olarak hastaneye gidişte kullanılacak. Mevcut Hastane Caddemiz ise hastaneden geliş yönü olacak. Açılan bu caddemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?