6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Hastane Kasım ayında hizmette

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 120 yatak kapasiteli tıp fakültesi hastanesinin kasım ayında hizmete açılacağını söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörlük Binası altında yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alanda oluşturulan tıp fakültesi hastanesi binasında yapılan tadilat ve tamirat çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. İnci Varinli, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Acar'dan bilgi aldı.

Hastane binasında yapılan incelemeden sonra bir açıklama yapan Rektör Varinli, tıp fakültesinin 2007 yılında kurulduğunu belirterek, "Fakülte binamız olmadığı için üniversitemize alınan öğrenciler Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitime alınacak. Binamız tamamlandığında öğrencilerimiz kendi üniversitemize geçiş yapacaklardır" dedi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin en geç kasım ayında hizmete açılacağını ifade eden Rektör Varinli, "Rektörlük binamızın bir bölümünü 120 yataklı hastane olarak hizmete açacağız. Şu an tadilat ve tamirat çalışmaları sürüyor. Doktor ve yardımcı personel kadromuzu yavaş yavaş tamamlıyoruz. Kasım ayından itibaren hastanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Bu 3 yıl içerisinde morfoloji binasının yapılması, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimine başlaması, akademik ve idari kadrolarının tamamlanması da hedeflenmektedir. 6 yılık hedefimizde ise ikinci 200 yataklı hastanenin açılması, dekanlığımızın tüm anabilim dallarını tamamlanması, hastanemizin İç Anadolu Bölgesi'nde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri açısından ilk 3'e girmesi hedeflenmektedir. Böylece bölgede il dışına yapılan sevklerin durdurulması, vatandaşımıza Yozgat'ta sağlık hizmeti vermesi amaçlanmaktadır" diye konuştu.

10 yıllık hedefte ise Bozok Üniversitesi'nin uluslararası alanda ilk 100 fakülte arasına girmesinin bulunduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Varinli, özellikle tıp fakültesinin fizik tedavi ve yaşlı bakım gibi alanlarda uzmanlaşmasını planladıklarını söyledi.

Üniversitenin daha hızlı gelişebilmesi için her zaman vatandaş desteğine ihtiyacı bulunduğunu hatırlatan Rektör Varinli, "Hayırsever iş adamlarımızdan üniversitemize katkı sağlamalarını bekliyoruz. Kayseri'den Boydak Grubu Tıp Fakültemizin tefrişatını yapmayı üstlendi, kendilerine yapacakları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 15:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?