7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Hastane skandalına soruşturma!

YOZGAT Valisi Amir Çiçek, Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ikiz doğum yaptıktan sonra kanama nedeniyle yaşamını yitiren 36 yaşındaki Güldane Tarakçı’nın ölümü ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Çiçek, doğum sırası ve sonrasında nöbetçi doktorun hastanede bulunmadığının anlaşıldığını belirtti.

Vali Çiçek, Vilayette düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın olayla ilgili müfettiş görevlendiridiğini Cumhuriyet Savcılığı'nın da adli soruşturma başlattığını belirterek şunları söyledi:

“Güldane Tarakçı isimli bayan, 18 Nisan tarihinde Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, kadın doğum polikliniğine gelmiş, doktor muayenesi sonucunda hastanede tedavi altına alınmasına karar verilmiş. Hastanın 23 Nisan günü saat 04.00’e kadar izlenim altında tedavisi yapılmış, bu sıradada erken doğum gerçekleşmiştir. Hastanın doğum sonrasındaki genel durumunun oradaki arkadaşlarımız tarafından iyi olduğu söyleniyor. Doğumdan bir saat kadar geçtikten sonra hastanın durumu kötüleşmiş ve bunun üzerine hastanemizdeki nöbetçi doktor ile irtibat kurularak, müdahalesinde yapılması gereken konu üzerinde durularak, tomografisi gerekeceğinden Yozgat Devlet Hastanesi’nde bir tomografi çekilmesi konusu düşünülmüş ve oraya nakli planlanmış. Tabi bu sırada hastamız zaman geçtikçe kötüleştikçe ambulansın gelmesini beklemeden buradaki arkadaşlarımız hastanemizin hizmet aracı ile Güldane Tarakçı’yı 1.5 kilometre uzaklıkta olan Devlet Hastanesi’ne ulaştırımıştır. Yozgat Devlet Hastanesi’nde arkadaşlarımız acil müdahale etmiş, daha sonra uzman doktor arkadaşlarımızın müdahalesi ile doktorlarımızın tomografi çekmesi esnasında hastamız maalesef kurtarılamamış. Konuyla ilgili hemen soruşturma başlatıldı ve Sağlık Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Ayrıca Cumhuriyet savcılığımızca da olayın adli tahkikatı başlatılmış olup, ölüm nedeninin ne olduğu şu anda adli bir soruşturma olduğu için ve Adli Tıp’tan da bir sonuç gelmediği için bir şey söyleyemiyorum. Sonuç kısa sürede ortaya çıkacaktır.”

NÖBETÇİ DOKTOR HASTANEDE YOKMUŞ

Nöbetçi doktorun o sırada hastanede bulunmadığını, bu nedenle de zaten gerekenin yapılacağını anlatan Vali Çiçek, şöyle devam etti:
“Şu anda idari soruşturma devam ediyor. O soruşturmadan sonra, nerede doğum yaptı, nasıl yaptı, nöbetçi kimdi, ortaya çıkacak ve yasalar gereği kusuru olan, ihmali olan kim varsa, hangi pozisyondaysa gereken yapılacaktır. Yani şunu söylemek istiyorum. Devletimizin her türlü imkanı vardır. Ambulansı da vardır, hastanesi de var, doktoru da var, doğumhanesi de var. Bu hastanenin sadece bir tek tomografisi yok. Yani imkanları vardır, ama bu imkanları değerlendirmeyen bir kusurlu varsa, onun gereği yerine getirilecektir. Bu, sadece vatandaşımızın acısı değildir, benim acımdır, bütün kamuoyunun acısıdır. Biz gerekeni yerine getirerek böyle bir olayın bir daha ortaya çıkmaması konusunda da gerekli tedbirleri alacağız”

..
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 16:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim IP: 78.190.0.xxx Tarih : 6.05.2008 14:05:46

istisnalar kaideyi bozmaz şu gariban ın canı doktor milletine o kadar ucuz ki böyle şeyler kimsenin yanına kalmaz ilahi adalet er geç tecelli eder bu doktorun meslekten men edilmesi hiç birşekilde bu mesleği kullandırılmaması lazım görüşüm o zaman anlasın can ne kadar tatlı imiş...