6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Havai hatları yeraltına alındı

YOZGAT'TA ÇEDAŞ HAVAİ HATLARI YERALTINA ALDI

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Yozgat İl Müdürü Bülent Gürel, Yozgat şehir merkezinde havai hatların yüzde 90'ına yakınını yeraltına aldıklarını söyledi.

ÇEDAŞ olarak 2009 yılı sezonu kapatmak üzere olduklarını belirten İl Müdürü Bülent Gürel, "2009 yılında Yozgat'ta merkezde daha çok direk tipi trafolarımız vardı ve çok arıza veriyorlardı. Bu tip 7 trafomuzu kaldırarak beton köşk içerisine aldık. Böylece hem görüntü kirliliği ortandan kalkmış oldu, hem de arıza sayımızı en aza indirdik. Bu tip çalışmalarımız önümüzdeki yıl da devam edecek. Ayrıca 50 ye yakın köyümüzün enerji nakil hatlarını yeniledik" dedi.

Yozgat'ta elektrik kesintilerini en aza indirmek ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla ikinci bir besleme hattı yaptıklarını ifade eden Gürel, " Saray beldemizdeki trafo ile Yozgat trafo arasına besleme nakil hattı yaptık. Yine Sorgun ilçemizde sıkıntı vardı oraya da yeni bir trafo yapıyoruz ve tamamlanmak üzeredir" diye konuştu.

Yozgat merkezde havai hatların yüzde 90'a yakın kısmını yeraltına aldıklarına değinen Gürel, "Şehirde yeni yerleşim alanları her geçen gün artıyor. Yen yerleşim yerlerinin tamamını yer altına alıyoruz. Yeraltı hatlarının en önemli özelliği arıza sayısının en aza indirilmesidir. Ancak başka kurumlardan yapılan yer altı çalışmalarında bizim bilgimiz dışında yapılması durumunda elektrik şebekeleri arızalanabiliyor. Bu nedenle tüm kurumlarla koordineli olarak çalışmaya çalışıyoruz" dedi.

Elektrikte kaçak kullanımın Yozgat'ta yüzde 10 civarında olduğunu vurgulayan ÇEDAŞ İl Müdürü Bülent Gürel, "Bu yıl yapmış olduğumuz taramalarda 126 kaçak elektrik kullanan tespit ettik ve bunun 98'ini savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yeni yasadan dolayı kaçak elektrik kullanımı azalıyor. Yine faturaların ödeme günü geçtikten sonra elektrikler kesiliyor. Vatandaşımızın mağdur olmaması için faturalarını zamanında yatırmalarını istiyoruz. Daha önce kullanım süresi 10 yılı geçmiş elektrik sayacının değiştirilmesini veya tamir ettirilmesini istemiştik 26 bin abonemiz sayaçlarını yeniledi. Şimdide konutların içinde bulunan elektrik sayaçlarının dışarı çıkarımlısını istiyoruz. Çünkü bazı abonelerimizin sayaçları evlerinin içinde hatta yüklükte, bir kısa devre olsa ev yanabilir. Bunun için hem sayaçların okunmasını kolaylaştırmak hem de olası bir kazayı önlemek için sayaçların konutların dışına çıkarılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 17:03:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 20:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?