5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Havalar ısındı, tavuk fiyatları arttı

HAVALAR ISINDI BEYAZ ET FİYATLARI İKİYE KATLADI

Yozgat'ta havaların ısınmasıyla birlikte beyaz et fiyatları ikiye katladı.

Havaların ısınması piknik sezonunun açılması tavuk fiyatlarını yükseltti. Bir ay öncesi kanat fiyatları 5 TL'den satılırken, havaların ısınmasıyla birlikte 8 TL'ye yükseldi.

 Yozgat'ta beyaz et ve et ürünleri satışı yapan Taylan Alakoç, yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle kanat ve baget fiyatının yükseldiğini belirterek, "Fiyatlar yükselince vatandaşlarda almakta zorlanıyor. Bu nedenle satışlarımız düşüyor. Bu fiyatlar önümüzdeki günlerde daha da yükselecektir. Şu anda Tavuğun kilogramı 5,5 TL, baget ve pirzola 6,5, but 4,5, kanat ise 8 TL'den satılmaktadır" dedi. Yozgat'ta eğitim gören üniversite öğrencilerinden Aslı Çelik, hafta sonları pikniğe gittiklerini belirterek, "Üniversite öğrencileri olarak arkadaşlarımızla birlikte pikniğe gidiyoruz. Fakat tavuk kanadı ve baget fiyatları öğrencilerin alacağı fiyatların çok üzerinde. Fiyatların düşmesi lazım" diye konuştu.

Kadriye Demirel'de fiyatların çok yüksek olduğunu belirterek, "bir ay önce düşük olan fiyatlar, havaların ısınmasıyla birlikte neredeyse ikiye katlıyor. Biz öğrencilerde diğer vatandaşlarda, bir kilo et alması gerekiyorsa yarım kilo alıyor" diye konuştu.

HAVALAR ISINDI BEYAZ ET FİYATLARI İKİYE KATLADI
HAVALAR ISINDI BEYAZ ET FİYATLARI İKİYE KATLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 18:50:05
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?