7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Hayırseverden eğitime destek

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat'ta eğitim seviyesinin yükselmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, bu konuda eğitim kurumlarının çoğalması için hayır sever iş adamlarının desteğine de büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ömer Ertuğrul ve Türkiye Gazetesi Yozgat Temsilcisi Ekrem Karataş'ı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Gamsız, Yozgat'ta eğitim seviyesinin yükseltilmesi için büyük çaba sarf edildiğini belirterek, "Eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim almaları konusunda vatandaş desteğine de büyük ihtiyaç vardır. Son yıllarda vatandaş destekli okullar, yurtlar yapılmaktadır. Son olarak İstanbul'da yaşayan Adem Karacabey isimli hayırsever hemşehrimiz Yenifakılı İlçemize çok programlı bir lise yaptıracak. Lise yapımı için protokol imzalandı. Adem Karacabey isimli hemşehrimize çok teşekkür ediyorum. Yarın bu hemşehrimizi ziyaret için İstanbul'a gideceğim" dedi.

Yenifakılı ilçesine yapılacak çok programlı lise ile birlikte yurt ihtiyacının doğacağına dikkat çeken Gamsız, "Bu ilçemize bir tanede öğrenci yurdu gerekmektedir. Öğrenci yurdu yapıldığında da bu okulda öğrencilerimiz yatılı olarak eğitim görebilecekler. İnşallah bir hayırsever vatandaşımızda yurt yaptırmayı üstlenir" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:45:26
Güncelleme :1 Nisan 2008 Salı 15:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?