30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Hayvancılık hayati öneme sahip

YOZGAT TSO BAŞKANI ÖZIŞIK,

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Yozgat'ın gelişmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için siyasi destek gerektiğini söyledi.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık ve TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Başkanlığına atanan Av. Fahri Açıkgöz'ü ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. TSO Başkanı Özışık, ziyaret sırasında Yozgat'ın kalkınması için gerekli olan projeleri anlatarak, bu projelerin hayata geçirilmesi için siyasi desteği ihtiyaç olduğunu kaydetti. Türkiye'nin önemli tarım ve hayvancılık bölgelerinden biri olan Yozgat'ın ekonomisinin daha da gelişmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Özışık, "Valilik, Ziraat Odası ve TSO işbirliği ile hazırlanan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi projesi bize göre en büyüğüdür. Bu projenin hayata geçirilmesi için biz gerekli ön çalışmaları tamamladık, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın onayını bekliyoruz. Bu onayın çıkması için de siyasi destek gerekmektedir" dedi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin sıcak baktığını bir tanesinin Diyarbakır'da faaliyete geçtiğini ifade eden Özışık, "Yozgat hayvancılık konusunda yeteri kadar destek almamaktadır. Birçok ilde sözleşmeli hayvancılık yapanlara kesilen etin kilo başına destek verilirken Yozgat'ta uygulanmamaktadır. Yozgat'a Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunda direk bin endirek 10 bin kişi istihdam edilecek. Alternatif tarım ürün çeşidi artacak, nakliyecilik gelişecek. Bu konunun biran önce hayata geçirilmesi için AK Parti İl Teşkilatı ile birlikte çalışmaya hazırız. Bu konuda Tarım ve Köy İşleri Bakanımızla görüşebiliriz" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı TSO Başkanı Özışık ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, siyaseti insana hizmet için bir araç olarak gördüklerini belirterek, "Bizim önceliğimiz Yozgat ve Yozgat insanına hizmet etmektir. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi de ilimiz açısında çok önemli bir projedir. Dolayısıyla biz bu projeye elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

YOZGAT TSO BAŞKANI ÖZIŞIK,
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:23:00
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 17:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?