5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hayvanlar kenelere karşı ilaçlanıyor

YOZGAT'TA HAYVANLAR KENELERE KARŞI İLAÇLANIYOR

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına neden olan kenelerden korunmak için köylerde ahırlardaki hayvanları ilaçlama çalışmasına başladı.

Yozgat'ın köylerinde başlayan çalışmalarda, Tarım İl Müdürlüğü teknik ekipleri ahırları tek tek dolaşıp hayvanları ilaçladıktan sonra vatandaşlara kene hakkında bilgi veriyor. Yozgat Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, KKKA Hastalığı ve taşıyıcısı kenelerden korunma yöntemleri arasında en önemlisi kenelere çıplak elle temas etmemek, vücuda yapışan keneleri mümkün olan en kısa sürede çıkarmak ve arkasından bir sağlık kuruluşuna gidilerek takip altına alınmak olduğunu belirterek, "Tarım il müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızı keneden korumak için tedbir amaçlı, köylerde hayvanları ilaçlıyoruz. İl Müdürlüğümüz tarafından kene mücadelesi amacı ile Aydıncık ve Çekerek ilçelerimizin tamamı, Akdağmadeni ilçesine bağlı 15 köy ile Merkez ilçeye bağlı 20 köyde ilaçlama çalışmaları tamamlanmış olup hastalık riski bulunan Kadışehri ve Saraykent ilçelerimizde hayvanlar henüz meraya çıkmadığı için bu bölgelerimizde ilaçlama çalışmaları 20 Nisan itibarı ile başlatılmıştır.

20 Nisan 2010 tarihi itibarı ile ilimiz genelinde özellikle risk kapsamında bulunan yerleşim birimlerinde 34 bin büyükbaş hayvanın ilaçlanması tamamlanmış 30 Nisan tarihine kadar il genelindeki tüm hayvanların ilaçlama çalışması tamamlanacak. Ayrıca ilimizde, ilaçlama çalışmaları ile paralel olarak büyükbaş hayvanlarda Şap. aşılaması, küçükbaş hayvanlarda Şap aşılaması ve Koyun-Keçi Vebası Aşılama çalışmaları beraber yürütülmektedir" dedi.

Tayyip Köyünde yapılan ilaçlama çalışmasında, Muharrem Demirer, köylerinde 150 büyükbaş hayvanın ilaçlandığını belirterek tarım il müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Nermin Kahriman ise kene konusunda çok dikkatli olduklarını belirterek, "araziye çıkarken üzerimize sprey sıkıyoruz, dönüşlerde vücudumuzu kontrol ediyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı da Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YOZGAT'TA HAYVANLAR KENELERE KARŞI İLAÇLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:11:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 18:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?