6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Hedef, 3 bin 123 konut

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlan bin 969 konutun anahtar teslim ve toplu açılış törenine katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hava koşulları nedeniyle Yozgat'a intikalinin geciktiğini söyleyerek, "Bir an önce buradaki programı tamamlayıp Çorum'a, bizi bekleyen vatandaşlarıma havadan ulaşma imkanımız kalmadı, karadan ulaşacağız. Onları da daha zor şartlar altında bekletmek istemiyorum. Toplu konutta neler yaptığımız, hepsi ortada. Yozgat genelinde inşallah hedef 3 bin 123 konut, bin 969 konut tamamlandı. Bugün anahtar teslimini sembolik olarak 10 vatandaşımıza vereceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, yapımı tamamlanan Çandır ilçesinde 60, Yenifakılı ilçesinde 99, Sarıkaya ilçesinde 198, Çayıralan ilçesinde 79 olmak üzere toplam 436 konutun açılışını yaparak 10 aileye anahtarlarını teslim etti. Erdoğan, daha sonra Yozgat'ta yapımı tamamlanan 3 ilköğretim okulu, 1 sevgi evi, 5 ticaret merkezi, 3 cami ve Yozgat Belediyesi tarafından yapılan Kent Park'ın toplu açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyadan kılavuz olmayacağını belirterek, "29 Mart'a kadar manşeti medya yazar ama son manşeti benim Bozok Yaylası'nın evlatları yazacak. En son manşeti bu millet atacak, Yozgat atacak. Medyaya değil meydana bak meydana" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingte yaptığı konuşmaya, Yozgatlılar'ı selamlayarak başladı. Başbakan Erdoğan, "Türkiye'ye çok anlamlı bir mesaj verdiniz. Milletin yoluna taş koyanlara çekil yolumdan dediniz, gölge etmeyin, Türkiye'nin ufkunu karartmayın dediniz. Demokrasiye, milli iradeye sahip çıktınız. Büyük Türkiye'ye sahip çıktınız. Milletin tercihini yok sayanları sandığı gömdünüz. Kalkınma yolculuğumuzda, Yozgatlı kardeşlerim beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı.

Bizler de AK Parti olarak Yozgat'ın yüzünü kara çıkartmadık. Yozgat'ı mahcup etmedik. Emanetinizi kutsal bildik, onu hakkıyla taşıdık. O gün geldiğinde daha gür bir sesle AK Parti diyeceksiniz. Durmak yok, yola devam diyeceksiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Yozgat'ın dokunaklı bir türküsü olduğunu hatırlatarak, "Dersini almış da ediyor ezber. Bunlar son 3 seçimde derslerin aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. 3 Kasım'da, 28 Mart'ta, 22 Temmuz'da derslerini aldılar ama ezber edemediler. Milletin verdiği dersten sürekli bütünlemeye kaldılar.
29 Mart'ta bir kez daha bunlara derslerini vereceksiniz. Bir kez daha sandığa kilitleyeceksiniz. Hani Alaaddin'in lambası vardır içinden cin çıkar ya bunlar da sandık cini olmuşlar. Masallardaki gibi sandıktan çıkmak için dile benden ne dilerseniz diyorlar, gökteki yıldızları vadediyorlar. Kim size ben gökteki yıldızları sayarım diyorsa, inanılır mı? Bunlar da böyle. Bunlar bir şey anlattı mı deyin ki gökte kaç tane yıldız var?

Kaf Dağı'nın ardındaki sahte cenneti vaat ediyorlar. Yandaş gazeteleri açıp sabah boy boy fotoğraflarını görüyorlar. Kendilerini boy aynasında görüyorlar. Onlara buradan Yozgat'tan sesleniyorum. Medyadan kılavuz olmaz. Kılavuzu karga olanın. Medyaya aldanma. 29 Mart'a kadar manşeti medya yazar ama son manşeti benim Bozok Yaylası'nın evlatları yazacak. En son manşeti bu millet atacak, Yozgat atacak. Medyaya değil meydana bak meydana. Milletin aynasına bak, millet ne diyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 20:56:50
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 21:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?