7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Hedef; 200 bin metrekare yeşil alan

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ‘Yeşil ve Temiz Bir Yozgat’ projesi kapsamında bugüne kadar 160 bin metrekare yeşil alan oluşturduklarını belirterek, “Yozgat Belediyesi tarihinde bir rekor kırdık” dedi.

Başkan Yusuf Başer, ‘21 Mahalleye 21 Park’ projesi kapsamında park ve yeşil alan çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Fatih Mahallesi’nde yaklaşık 6 bin 500 metrekare alanda 20'inci parkımızı inşa ediyoruz. Bu parkımızda çalışmalar hızla devam ediyor ve önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

Fatih Mahallesi’ne yapılan parkın projesini Bozok Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde öğrenim gören bir öğrenci tarafından hazırlandığını ve projenin okulda dereceye girdiğini belirten Başkan Başer, "Bu projeyi Fatih Mahallesi’nde uyguluyoruz. Daha önce çöplük gibi kullanılan bu alanda, artık çocuklarımız oynayacak, yaşlılarımız dinlenecek, gençlerimiz spor yapacak. İnşaatı devam eden parkta çocuk oyun grupları, dinlenme alanları ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır ve spor aletleri bulunacak. Bu park ile birlikte 20'inci parkımızı hizmete açmış olacağız. Belediye olarak park ve yeşil alanlara büyük önem vermekteyiz. Son yapılan parkımızla birlikte bizim dönemimizde 160 bin metrekare yeşil alan oluşturulmuştur. Önümüzdeki yıl içerisinde bu rakamı 200 bin metrekareye çıkaracağız. Belediye olarak bizim dönemimizde yaptığımız yeşil alan ve park çalışması bir rekordur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?