7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Hem avukat, hem çiftçi

Yozgat'ta avukatlık yapan Hamza Ali Er, evinin önündeki bir dönümlük arsasına kurduğu serada organik tarım yaparak çiftçilere örnek oluyor.

Yozgat Barosu'na kayıtlı Avukat Hamza Ali Er örnek bir davranış sergileyerek, Şeyh Osman Mahallesi TOKİ yolu üzerine bir organik sebze bahçesi kurdu. İşletmeciliğini ve bakımını ailesi ile birlikte yapan Er, seradaki ürünleri tamamen organik olarak yetiştiriyor.

Serada incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, yapılan bu seranın çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek, seranın çiftçilere örnek teşkil edeceğini söyledi. Avukatlık mesleğini icra ederken böyle bir işe girişen Avukat Hamza Ali Er'i tebrik eden Vali Çiçek, "Son derece modern ve güzel bir tesis olmuş. Bunun bütün halkımıza örnek olmasını diliyorum. Organik tarım ile yetiştirilen ürünler herkesin bildiği gibi son derece sağlıklı ve insanlar tarafından aranılır hale gelmiştir. İlimizde de bu seranın örnek olacağını ve organik tarım ile seracılığın gelişeceğini düşünüyorum" dedi.

Serada biber, domates, salatalık, patlıcan ve kabak gibi sebzeler yetiştirdiğini belirten Avukat Hamza Ali Er, "Serayı kurarken kendimize yetecek ürün yetiştirmeyi amaçlamıştık. Ancak ürün beklentimizin üzerinde olunca, mecburen satışa yöneldik. Bahçemizde yetişen organik ürünleri tadan vatandaşlar, yanlarında bir iki kişi daha getirmesiyle talep her geçen gün artıyor. Bizde bu talebi karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

5 çocuk babası olan Avukat Er, üniversitede ve lisede okuyan çocuklarıyla birlikte serada çalıştığını söyledi. Er, “Ailecek sera ile ilgileniyoruz ve boş zamanlarımızı burada değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 18:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
derya doğan IP: 78.167.196.xxx Tarih : 5.07.2008 23:10:01

sayın hamza abime doğan ailesi olarak tebrik eder başarılarının devamını temenni ederim her konuda olduğu gibi bu işlede başarısıyla bizlere birkez daha örnek oldu saygılarımla derya doğan