5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hem eğlendiler, hem bilgilendiler

YOZGAT TOPLUM DESTEKLİ POLİS AMİRLİĞİ, ÇOCUKLARI HEM EĞLENDİRDİ HEM BİLGİLENDİRDİ

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince, okullarda şiddet olaylarının önlenmesine yönelik olarak geliştirilen proje kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri bir gezi ile bilgilendirildi.

Gezi programında Organize Sanayi Bölgesinde bulunan oyuncak fabrikası gezildi. Öğrenciler fabrikada oyuncakların nasıl yapıldığını öğrenirken, gezi sonrası öğrencilere oyuncak hediye edildi. Daha sonra Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere, polisler tarafından sahnelenen ve şiddetin çözüm olmadığını vurgulayan tiyatro oyunu sahnelendi. Gösteriler esnasında oyunlar durdurularak, öğrencilere yapılan hatalar ve yapılması gereken doğru davranışların neler olabileceği sorularak yanıtlar alındı. Tiyatro gösterilerinin ardından polis evinde öğrencilere öğle yemeği verildi. Yemeğe Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve toplum destekli polislik büro amirliği personeli katıldı.

Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince, toplumda diyalog ve hoşgörünün özendirilmesi için elverişli ortamların oluşturulması projesi kapsamında program düzenlendiğini belirterek, "Bu etkinlik ile özellikle küçük yaştaki öğrencileri eğlendirirken, aynı zamanda şiddetin zararları hakkında bilgilendirmek, bu sayede kazandıkları bilgilerin daha kalıcı olması amaçlanmıştır. Öğrencilerin küçük yaşlarda kazandıkları bu bilgilerle karşılaştıkları sorunları, şiddete başvurarak değil, konuşarak, karşısındaki kişi yada kişilerle diyalog kurarak çözmeye yönlendirmek, böylece şiddete başvurmalarının önüne geçilmesine katkı sağlanacaktır" dedi.

YOZGAT TOPLUM DESTEKLİ POLİS AMİRLİĞİ, ÇOCUKLARI HEM EĞLENDİRDİ HEM BİLGİLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:20:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?