7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Hem öğreniyor, hem para kazanıyorlar

Yozgat Kız Meslek Lisesi Güzellik ve Saç Bakımı Bölümü öğrencileri, bir taraftan eğitim alırken bir taraftan da döner sermayeden aldıkları ücretlerle harçlıklarını çıkartıyor.

Yozgat Kız Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Kaya, kız meslek liselerinin öneminin her geçen gün arttığını belirterek, "10 yıl önce öğrenci sayımız 350 iken, bugün bu sayı bini geçmiştir. Lisemiz öğrencilerimize bir yönden eğitim verirken diğer yönden de meslek sahibi yapmaktadır. Kız Meslek Lisesi'ni bitiren öğrencilerimiz bölümlerine göre nitelikli ve belgeli elaman niteliğindedir" dedi.

Bu yıl açılan hasta ve yaşlı bakımı hizmetleri bölümünün, okulun tanıtımına çok daha büyük değer kattığını belirten Kaya, "Bu alanda yetişecek öğrencilerin iş istihdamı daha kolaydır. Okulumuzda yiyecek içecek hizmetleri, giyim üretim teknolojisi, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları, bilişim ve teknolojileri, hasta yaşlı bakım hizmetleri ile güzellik ve saç bakımı hizmetleri alanları bulunmaktadır. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz daha kolay iş imkanı bulmaktadır" dedi.

Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanında 30 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Okul Müdürü Kaya, "Öğrencilerimiz burada eğitimlerini tamamlarken, yaptıkları hizmetler karşılığında da okul döner sermayesinden aylık ortalama olarak 200-250 YTL arasında bir ücret almaktadırlar. Okulumuzun bu bölümü dışarıdan gelen vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir. İsteyen vatandaşlarımız okulumuzun bu bölümünde güzellik ve saç bakım bölümünden yararlanabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?