5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

HEM'den ev hanımlarına davet

HALK EĞİTİM MERKEZİ EV HANIMLARINI KİLİM DOKUMA KURSLARINA BEKLİYOR

Yozgat Halk Eğitim Merkezi, Yozgat'a özgü dokuma el sanatlarını tekrar canlandırmak için kurduğu çulhalık dokuma tezgahlarına, kursiyer bekliyor.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, Yozgat'a özgü dokumaların tekrar canlandırması için Halk Eğitim Merkezi olarak dokuma tezgahı getirerek çok güzel bir atölye kurduklarını belirterek, "Burada çulhalık tezgahlarında yapılan cicim dokumaları günümüze uyarlayarak dokuyabiliyoruz. Dokumaları istediğimiz nitelikte çıkartıp daha sonra da pazar oluşturup, iyi bir şekilde ürün çıkarmayı planlıyoruz. Amacımız, Yozgat'ın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar canlandırmak ve bayanların, çalışmasını ve üretmesini sağlamaktır" dedi.

Açılan kilim ve kumaş dokuma kursuna ev hanımlarını ve genç kızları davet eden Ergen, "Burada yüzde yüz yün iplik ve ipek iplikle, yine Yozgat motiflerini dokuyabiliyoruz. Malzemelerini aldık, kursumuzu tam duyuramadık, ev hanımlarını, genç kızlarımızı buraya bekliyoruz. Burada hem kilim dokumasını öğreniyor, hem dokudukları ürünleri satıp ev ekonomilerine katkı sağlayabiliyorlar. Ev hanımlarımız, kilim dokumasını öğrendikten sonra bir geçim kaynağı olarak üretimlerini devam ettirebilirler. Ev hanımlarımız kilim dokuma kurslarına gelirlerse bizde elimizden gelen hizmeti vermeye hazırız. Şuan kursiyer sayımız az, biz bunun artmasını istiyoruz" diye konuştu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ EV HANIMLARINI KİLİM DOKUMA KURSLARINA BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 14:21:01
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 23:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?