5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

HEM'den yıl sonu sergisi

YOZGAT HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ DÜZENLEDİ

Yozgat Halk Eğitim Merkezi, yıl sonu sergisini düzenlenen törenle açtı. Açılışta Yozgat Valisi Necati Şentürk ve beraberindekiler sergiyi gezinceye kadar içeri vatandaşlar alınmadı.

Yozgat Celal Atil Spor Salonu'nda düzenlenen sergilinin açılışına Yozgat Valisi Necati Şentürk, Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Saffet Koçer İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen ve kursiyerler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinde sonra Vali Necati Şentürk ve katılımcılar sergiyi gezerek görevlilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, Yozgat Halk Eğitim Merkezi olarak okuma yazma kurslarıyla birlikte 514 kurs açtıklarını belirterek, "Açılan bu kurslara 7 bin 369 kişi katılmıştır. 514 kursun 140'ı okuma yazma kursudur ve bu kurslardan 3 bin 500 kursiyer okuma yazma belgesi almıştır. Diğer kurslar ise dikiş nakış, meslek edindirme kursları, çinicilik, tel kırma, halı ve kilim dokuma kurslarıdır. Bu kurslarda 40 öğretmen ve usta öğreticimiz kursiyerlerimize eğitim vermiştir" dedi.

Açılan sergiden kursiyerlerin yıl içerisinde yaptıkları çalışmaların sergilendiğini ifade eden Ergen, kursları tamamlayan kursiyerlerimizin bir kısmı yaptıkları çalışmaları pazarlayarak, ev ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Öte yandan, serginin açılışı sırasında Vali Necati Şentürk, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve açılışa katılan protokol üyeleri sergi gezisini tamamlayana kadar, halk eğitim merkezi kursuna katılan kursiyer ve yakınları ile sergiyi gezmeye gelen vatandaşlar içeri alınmadı. Spor salonu merdivenleri ve salon dışında bekleyen vatandaşlar, "Vali sergiyi gezdiği için bizi içeri almadılar. Valinin sergiyi gezmesini bekliyoruz" diyerek tepki gösterdiler.

YOZGAT HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ DÜZENLEDİ
YOZGAT HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 17:09:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 17:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?