6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Hıdrellez'i kolbastı ile kutladılar

Yozgat'ta Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı, Kentpark'ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Trabzon'dan gelen öğrencilerin oynadıkları kolbastı oyunu ise büyük beğeni topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Pekdemir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Hıdrellez'in Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlardan biri olduğunu belirterek, "Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle ülkemizde de her yıl 6 Mayıs'ta bahar bayramı olarak kutlanmaktadır. Hıdrellez Bayramı daima yeşillik, ağaçlık, su kenarlarında yapılmaktadır" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, vatandaşların Hıdrellez Bayramı'nı kutladı. Konuşmaların ardından Trabzon'dan gelen öğrencilerin oynadıkları kolbastı oyunu büyük beğeni topladı.

Daha sonra öğrenciler, kaşıkta yumurta taşıma, çuval ile yürüme, halat çekme ve sandalye kapma oyunlarını oynadılar. Programa katılanların müzik eşliğinde halay çekmesinin ardından, vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?