3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Hızarcılar yer istiyor

Yozgat Eski Sanayi Sitesi'nde çalışan hızarcı esnafı, Belediye Başkanı Yusuf Başer'den hızarcılar için yeni yer talebinde bulundu.
Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamında ziyaret eden hızarcı esnafı, Küçük Sanayi Sitesi'nde hızarcılar için yer bulunmaması nedeniyle Eski Sanayi Sitesi'nde kaldıklarını belirterek, Eski Sanayi Sitesi'ne de yeni proje uygulanmasından dolayı kendilerine çalışabilecekleri bir yerin gösterilmesini istedi.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, harabe halinde bulunan Eski Sanayi Sitesi'ne yeni bir proje hazırladıklarını ve buraya konut yapılacağını ifade ederek, "Eski Sanayi Sitesi şehrimiz için görüntü kirliliği oluşturuyor. Hızarcı esnaflarımızın da orda bulunması, hem müşteri açısından hem de esnafımız açısından uygun değil" dedi.
Daha önce şehir merkezinde hayvan besleyen vatandaşlar için bir yer belirleyip besicileri bir yerde topladıklarına değinen Başkan Başer, "Hızarcı esnafımıza da bir yer gösterip onları mağdur etmeden bir yerde toplayabiliriz. Ayrıca bu yerin Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında olması da esnafımız için büyük bir avantajdır. Hızarcı esnafımızın belirlediği yerin tüm alt yapı çalışmalarını belediye olarak biz karşılarız. Üst yapısını ise esnafımızın kendisi yapması gerekiyor" diye konuştu.
Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Yılmaz da hızarcı esnafına yardımcı olabileceklerini belirterek, "Kooperatifimize ait arsalar bulunmaktadır. Bu arsalar ihale yoluyla satışa çıkacaktır. Hızarcı esnafımız toplu bir şekilde bu arsalarda alabilirlerse onlar için bir site kurulabilir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 18:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?