5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hızlı Tren Projesi inşaatı sürüyor

YOZGAT HIZLI TREN PROJESİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren inşaatının Sorgun Taşlık Köyü Viyadüğünde yapılan çalışmaları inceledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, beraberinde Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve bazı il genel meclis üyeleri ile birlikte Hızlı Tren inaşat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Sorgun İlçesine bağlı Taşlık Köyünde yapılan 530 metre uzunluğunda ve 17 ayaktan oluşan viyadükte yapılan incelemeden sonra bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yozgat'ı, Ankara'ya, İstanbul'a, Avrupa'ya ve Orta Asaya'ya bağlayacak bir medeniyet projesinin hayata geçirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu günde projenin Sorgun ayağında yapılan çalışmaları yerinde görmek bilgi sahibi olmak ve bu heyecanı, bu çalışmayı paylaşmak için buradayız. Yozgat daha fazlasına layık, inşallah kısa sürede tamamlanır, bugün inşaatını gezdiğimiz yerde ileride hızlı trene binerek hep birlikte yolculuk yaparız. Yapılan çalışmalardan dolayı firma yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Hızlı Tren Projesi İnşaatını sürdüren firma yetkililerinden Ahmet Koçak, inşaat alanının proje başlangıcından itibaren 66. kilometrede bulunduğunu belirterek, "Taşlık Köyü barajı havzasında bulunan 530 metrelik viyadükte 17 ayak bulunmaktadır. Buradaki faaliyetlerimiz kış dolayısıyla durmuştu, bir hafta sonra tekrar başlayacak. Sekili tarafından Sorgun'a kadar her alanda çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmayı bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Şuanda diğer taraflarda toprak işleri, sanat yapıları, tünel çalışmalarımız kış mevsimi olmasına rağmen sürmektedir" şeklinde konuştu.

YOZGAT HIZLI TREN PROJESİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR
YOZGAT HIZLI TREN PROJESİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:19:04
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 16:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?