6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Hızlı Tren Projesi'nin temeli atıldı

Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin Yozgat-Sivas birinci etabının temeli, düzenlenen törenle atıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hızlı trenin Türkiye'nin prestij projesi olduğunu söyledi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Yukarı Elmahacılı köyü Üçkomler mevkiinde düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'den telekonferans sistemi ile katıldığı törene; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, AK Parti Sivas milletvekili Selami Uzun, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin pek çok alanda büyük bir değişimi gerçekleştirdiğini belirterek, "Hızlı tren alanında da tıpkı kara, deniz ve hava yolu ulaşımında olduğu gibi büyük bir dönüşümü gerçekleştirmiştir. Bölünmüş yol projesiyle Türkiye'nin yolları adeta yeniden inşa edilmiş ve standardı yükseltilmiştir. Hızlı trende de bu çalışmalar başlamıştır. Bugün Ankara-Eskişehir hızlı treni hizmete girerken, burada da Ankara'yı Yozgat'a, Sivas'a hatta Türk cumhuriyetlerine bağlayacak hızlı tren yolunun temelini atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

AK Parti Sivas milletvekili Selami Uzun ise, 2002 yılında Sivas'ta havaalanının olduğunu ancak uçak inmediğini belirterek, "Sivas-Yozgat arası yollar bozuktu, demiryolu vardı. Ama çok eski yıllara dayanıyordu. Bugün Sivas'ın doğudan-batıya, güneyden-kuzeye bölünmüş yolları bitmek üzeredir. Bu hizmetler hızlı trenle de devam edecektir. Hızlı tren herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de demiryolu ile yolcu taşımada gelişmiş ülkelerin ileri düzeyde olduğunu, Türkiye'de ise son yıllarda hak ettiği değerin verilmeye başlandığını belirterek, "Yozgat'ın uzun yıllardan beri özlemini çektiği hızlı tren projesinin temellerini atıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte vatandaşlarımızın saatlerce süren yolculukları kısa sürelerde gerçekleşecektir. Yozgat hızlı tren ile birlikte gelişimini daha hızlı bir şekilde sürdürecektir. Hızlı trenin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, Hızlı Tren Projesi'nin Yozgat ve Sivas'a bahar havası getirecek bir proje olduğunu belirterek, "Biz burada Ankara-Yozgat-Sivas hızlı treninin temelini atarken, Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımız Ankara-Eskişehir hızlı treninin açılışını yapmaktadır. Hızlı tren bir medeniyet projesidir. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti'nin bir prestij ve vizyon projesidir. Hızlı Tren Projeleri, Türkiye açısından asrın projeleridir. Maalesef geçmiş yıllarda demiryollarının ihmal edilmesinden dolayı bazı şehirlerin gelişmediğini, geride kaldığını söylemek mümkündür. Hükümet olarak ulaştırma sektörü bizim öncelikli sektörümüzdür. Sivas-Ankara arası demiryolu ile 12 saattir. Bu proje hayata geçtiğinde Ankara-Sivas 2 saat 50 dakikaya düşmektedir. Bu projenin ihale bedeli 850 milyon TL'dir, bu nedenle çok önemli bir yatırımdır. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz, Ulaştırma Bakanımız, Ulaştırma Bakanlığı
çalışanları, yüklenici firmalar ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara-Eskişehir hızlı treninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasından sonra, Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin temeli atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Kılıçarslan IP: 88.229.239.xxx Tarih : 13.03.2009 21:25:25

Hızlı tren projesinin Ülkemize ,Yozgatımıza, Sivasa ve Yozgatlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.