6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Hızlı tren Yozgat'a da gelecek

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kentin Avrupa standartlarında bir şehir olmasını istediklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Vali Amir çiçek, Yozgat'ın iki dağ arasına yerleştiğini ve Lise Caddesi ile Saat Kulesi etrafında yığınlaşmış bir şehir olduğunu belirtti.

Vali Çiçek, "Şehirler doğu-batı ve kuzey-güneye açılmasıyla gelişir. Yozgat'ta şuan Atatürk Yolu istikametinde gelişimini sürdürmektedir. Bizde Yozgat'ı Avrupa ülkelerindeki şehirlerin standartlarına ulaştırmak için çalışma yapıyoruz" dedi.

Üniversite ile şehrin birleştirilmesi yönünde açılımların sürdüğünü ifade eden Vali Çiçek, "Bu yönde TOKİ konutları ve ikinci etap konutların yapımına başlanılacak, aynı istikamette fen lisesi inşaatı devam etmektedir. Bu nedenle şehir merkezi ile kampüs arasındaki 6,5 kilometrelik yolu duble yol olarak yapımına geçen yıl başladık ve bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Yolun orta refüjü beton yerine ağaç ve çiçeklerle donatılacak. Yine ışıklandırma konusunda proje hazırlandı, çok güzel bir şekilde bu yolun ışıklandırılması sağlanacak. Biz bu yolu birkaç yıllık bir düşünce için değil aynı zamanda hızlı trenin yapılması ve bundan dolayı yaşanacak trafik yoğunluğuna göre planlamaktayız. Atatürk Yolu dışında Yozgat'ın Ankara ve Sivas yönünden girişlerini de duble yol olarak düzenleyip etrafına mesire alanları, dinlenme parkları ve Yozgat'ı tanıtıcı mekanlar yapacağız. Şuan Sivas yönünde duble yol çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Ankara yönünde ise şubat ve mart ayında Sarıhacılı köyünden itibaren duble yol çalışmaları başlayacak. Biz biran önce bu yolların tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, devlet yatırımı olan ve Yozgat'tan da geçmesi planlanan Hızlı Tren Demir Yolu Hattı'nın Sivas-Yerköy kısmının ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Çiçek, "Yerköy-Ankara kısmının projesi ihale edilmek üzeredir. Yozgat hızlı tren garı Divanlı köyü yakınlarında olacaktır. Ben ümit ediyorum ki hızlı tren yolu birkaç yıl içerisinde tamamlanacak ve Yozgat da hızlı trene kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 21:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?