30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Hububat hasadı başladı

YOZGAT'TA HUBUBAT HASADI BAŞLADI

Yozgat’ın merkeze bağlı köylerinde hububat hasadı başladı.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, geçtiğimiz günlerde Yerköy ilçesi ve Sekili bölgesinde başlayan hububat hasadından sonra Yozgat merkeze bağlı köylerde de ekinlerin biçilmeye başladığını söyledi. Yozgat Merkeze bağlı Musabeyli ve Dayılı köylerinde buğday, Lök ve Topçu köyü taraflarında ise arpa hasadının başladığını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Açıkgöz, "Önümüzdeki günlerde tüm il genelinde hasat başlayacak. Hasat sezonunda çiftçimizin en çok dikkat etmesi gerektiği konu dane kaybıdır. Tarlasını biçtiren çiftçilerimiz biçerdöverleri mutlaka kontrol etsinler. Biçerdöver dekar başına biçim fiyatları ise arazinin yapısına göre 6 ile 7,5 TL arasında değişmektedir. Çiftçilerden isteğimiz biçerdöver, ekinleri biçerken dane kaybını önlemek için tarlalarını kontrol etsinler. Ayrıca ekinlerin yüksekten değil yere en kısa mesafeden biçtirmelerini istiyoruz" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Yerköy ilçesi ile Saray beldesinde alımlara başladığını ifade eden Açıkgöz, "Buğday fiyatları tüccarlar tarafından 50 ile 60 kuruş arasında, arpa ise 43 ile 45 kuruş arasında satılıyor. TMO'lar ise fiyat açıklanmadığı için emanete alıyor. Bu da çiftçimizi tedirgin ediyor. Çiftçimiz hükümetten biran önce fiyatları açıklamasını bekliyor" diye konuştu.

Yozgat TMO'nun 18 Temmuz itibariyle alımlara başlayacağını dile getiren Açıkgöz, "Çiftçimiz Yozgat'ta şehir merkezine girmek istemiyor. Bu sebeple TMO'nun Azizlibağları köyü mevkiindeki harmanın yanına yapılmakta olan kantarın biran önce tamamlanmasını istiyoruz. Kantar çalışmaları devam ediyor ancak çok yavaş ilerliyor, Yozgat TMO'nun açıldığında kantarın da hazır olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YOZGAT'TA HUBUBAT HASADI BAŞLADI
YOZGAT'TA HUBUBAT HASADI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 14:59:02
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 15:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?